cookie-og-privatlivspolitik
Her ses en del af holdet bag dokumentarfilmen "The Cave" på den røde løber ved Oscar-uddelingen i februar. Fra venstre: Producenterne Sigrid Dyekjær og Kirstine Barfod, læge Amani Ballour, manuskriptforfatter Alisar Hasan og instruktør Feras Fayyad.
Her ses en del af holdet bag dokumentarfilmen "The Cave" på den røde løber ved Oscar-uddelingen i februar. Fra venstre: Producenterne Sigrid Dyekjær og Kirstine Barfod, læge Amani Ballour, manuskriptforfatter Alisar Hasan og instruktør Feras Fayyad.
Foto: Eric Gaillard/Reuters

Udland

Dansk film modtager Emmy-pris for Bedste Dokumentar

Nattens internationale hæder var den anden Emmy til den dansk-syriske dokumentarfilm "The Cave".
20. september 2020 kl. 07:04 Af Ritzau

Annonce

Den dansk-syrisk producerede dokumentarfilm "The Cave" har modtaget en Emmy for Bedste Dokumentar under Emmy Awards 2020, der blev uddelt natten til søndag.

Det oplyser Kirstine Barfod og Sigrid Dyekjær, der i Danish Documentary Production A/S er de danske producere bag filmen.

Nattens internationale hæder var den anden Emmy til filmen, da filmens tre syriske fotografer tidligere på ugen også modtog en pris for deres indsats.

- Jeg er super glad og stolt af hele produktionen. Det er ikke let at lave film i en krigszone, og det har holdt hårdt i mange år, siger Kirstine Barfod.

- Den anerkendelse, som vi nu får med på vejen, hjælper os i arbejdet med at udbrede filmens budskab.

"The Cave" var nomineret til i alt fire Emmy-priser for Bedste Dokumentarfilm, Bedste Fotografering for en dokumentarfilm, Bedste Instruktør for en dokumentar og Bedste Manuskript for en dokumentar.

Tidligere i år modtog "The Cave" Robertprisen for Bedste Dokumentar, og den var desuden nomineret til en Oscar, men her måtte filmholdet gå tomhændet hjem.

Dokumentarfilmen er en beretning fra den østlige del af Ghouta, en forstad til den syriske hovedstad Damaskus.

Her er omkring 400.000 mennesker fanget mellem luftbombardementer, som udgør en konstant trussel. Under jorden arbejder en håndfuld læger og sygeplejersker på at komme den nødlidende befolkning til undsætning.

Filmen følger den unge kvindelige læge, doktor Amani, som både skal lede og administrere hospitalet, operere og trøste under de nådesløse angreb og samtidig kæmpe imod den herskende opfattelse af kvinders ret.

- Det er en feministisk fortælling, men det er også en fortælling om en krig, som snart har varet i ti år, siger Kirstine Barfod.

- Med denne her film tror vi, at vi kan hjælpe med at få syrernes sag bredt ud i verden. Sørge for, at de bliver hørt. Vi er humanistiske filmskabere, selv om vi laver film til en underholdningsbranche. Det, vi dokumenterer, skal skabe retfærdighed og skabe bevis for den krigsforbrydelse, som foregår i Syrien.

Producerne er dem, der står for, at hele produktionen kan gennemføres både økonomisk og ansvarligt. Det vil i det her tilfælde sige, at de har stået for at skulle sikre de medvirkendes sikkerhed i en krigszone.

Derudover har producenterne blandt andet stået for at sikre udbredelsen og finansieringen af dokumentaren fra TV2, National Geographic og flere andre.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce