cookie-og-privatlivspolitik
Greta Thunberg torsdag, hvor hun deltog i en virtuel klimahøring i USA's kongres. Det må være slut nu med subsidier til kul og olie, fortalte hun
Greta Thunberg torsdag, hvor hun deltog i en virtuel klimahøring i USA's kongres. Det må være slut nu med subsidier til kul og olie, fortalte hun
Foto: Handout/Ritzau Scanpix

Udland

Greta Thunberg til USA's politikere: Vi må handle lige nu

Den svenske klimaaktivist har torsdag deltaget i en høring i USA's kongres, mens Biden holder klimamøde.
22. april 2021 kl. 19:41 Af Ritzau

Klimaaktivisten Greta Thunberg har torsdag advaret medlemmerne af USA's kongres om, at historien vil dømme dem skyldige i klimakatastrofer, hvis ikke de i tide hører op med at give økonomisk støtte til kul- og olieindustrien.

Hendes advarsel kommer samme dag, som præsident Joe Biden har indledt et to dage langt videomøde om klimaet. Her deltager 40 stats- og regeringschefer.

Den 18-årige svenske aktivist har inspireret til en global bevægelse, der kræver handling mod den globale opvarmning.

Hun har torsdag deltaget virtuelt i en høring i miljøudvalget i Repræsentanternes Hus.

- Det er en simpel kendsgerning, og en ikke så behagelig kendsgerning, at - hvis vi skal leve op til vores løfter og forpligtelser fra Paris - så må vi gøre en ende på subsidier til fossilt brændstof, og det er lige nu, siger hun.

Annonce

Hun henviser til den globale klimaaftale, der blev indgået i 2015 i den franske hovedstad.

Præsident Biden besluttede i januar som en af sine første handlinger som præsident at lade USA genindtræde i aftalen fra Paris. Hans forgænger, præsident Donald Trump, trak USA ud af aftalen.

På det to dage lange klimatopmøde lovede Biden som vært, at USA vil halvere sit udslip af klimagasser i 2030 i forhold til 2005.

- I har stadig tid til at gøre det rigtige og redde jeres eftermæle, men det vindue vil ikke stå åbent længe, siger Thunberg.

- Vi, de unge mennesker, vil være dem, som skriver om jer i historiebøgerne. Så mit råd til jer er at vælge omhyggeligt.

Annonce

Den ledende republikaner i udvalget Ralph Norman afviser den 18-åriges "dommedagsscenarie" om klimaet.

Han hævder, at børn er blevet skræmt over klimaforandringer. Han minder om, at det er Thunberg selv, der har sagt, at hun ønskede, at folk skulle gå i panik over den globale opvarmning.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE