cookie-og-privatlivspolitik
Sherifkontoret i Santa Fe bekræfter, at det var skuespilleren Alec Baldwin, der under en filmindspilning torsdag affyrede en rekvisit-pistol med tragiske følger. (Arkivfoto).
Sherifkontoret i Santa Fe bekræfter, at det var skuespilleren Alec Baldwin, der under en filmindspilning torsdag affyrede en rekvisit-pistol med tragiske følger. (Arkivfoto).
Foto: Angela Weiss/AFP/Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Udland

Kvinde dræbt af skud fra filmstjerne under indspilning i USA

To personer er blevet skudt under indspilningen til ny Alec Baldwin-film. En er død, og en er ude af livsfare.
22. oktober 2021 kl. 04:10 Af Ritzau

En 42-årig filmfotograf er død, efter at hun torsdag blev ramt af skud fra en rekvisit-pistol under en filmindspilning i USA.

Pistolen blev affyret af Hollywood-stjernen Alec Baldwin.

Det bekræfter sherifkontoret i Santa Fe, der er hovedstad i den amerikanske delstat New Mexico. Det var her, at indspilningen fandt sted.

- To mennesker blev skudt under indspilningen af en scene i westernfilmen "Rust", siger sheriffen i Santa Fe i en udtalelse ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Et skudoffer, en 42-årig kvinde, er død af sine kvæstelser.

Annonce

Den afdøde kvinde er filmfotografen Halyna Hutchins. Hun blev fløjet med helikopter til University of New Mexico Hospital, hvor hun blev erklæret død.

Den anden person, der blev ramt, er filmens instruktør, 48-årige Joel Souza.

Han er fredag formiddag dansk tid blevet udskrevet fra hospitalet, oplyser skuespilleren Frances Fisher, der også er en del af optagelserne, på Twitter.

- Vi efterforsker hændelsen, siger Juan Rios, der er talsmand for sheriffen.

Ifølge nyhedsbureauet AP er den 63-årige filmskuespiller Alec Baldwin set grædende foran sherifkontoret, men det har ikke været muligt for nyhedsbureauet få en kommentar fra ham til sagen.

Annonce

Der er fredag formiddag dansk tid ikke rejst nogen sigtelser i sagen.

Ifølge sherifkontoret involverede hændelsen en pistol, der blev brugt som rekvisit i filmen, der skal forestille at foregå i det 19. århundrede.

- Ifølge efterforskere viser det sig, at scenen, der blev filmet, involverede brugen af et rekvisit-skydevåden, da det blev affyret.

Kriminalbetjente er ved at undersøge, hvordan våbnet blev affyret, og hvilken type projektiler der blev brugt.

Halyna Hutchins er uddannet fra American Film Institute og har arbejdet på flere kortfilm, inden hun arbejdede på actionfilmen "Archenemy" fra 2020.

Annonce

Den 42-årige filmfotograf var spået en stor fremtid i filmbranchen.

I 2019 blev hun fremhævet som "rising star" - en kommende stjerne - af magasinet American Cinematographer.

Alec Baldwin er med til at producere "Rust". Han spiller også karakteren Harland Rust - en lovløs person, hvis barnebarn bliver dømt for drab. De to flygter, da drengen bliver dømt til døden ved hængning.

Baldwin har medvirket i et hav af film såsom "It's Complicated" og "Still Alice". Han kendes blandt andet også for sin rolle i komedieserien "30 Rock" og for optrædener i tv-programmet "Saturday Night Live".


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Fejø skole står til lukning 07. december 2021 kl. 22.38

AF: PER HØYEM

Folketidende er i vinter dvale. 06. december 2021 kl. 12.15

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen har… 06. december 2021 kl. 12.04

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

Annonce

ANNONCE