cookie-og-privatlivspolitik
Af de kommende nybilskøbere oplyser 15 procent, at de er på udkig efter en elbil, mens 37 procent drømmer om en hybridbil i garagen.
Af de kommende nybilskøbere oplyser 15 procent, at de er på udkig efter en elbil, mens 37 procent drømmer om en hybridbil i garagen.
Foto: PR

Ugeavisen Guldborgsund

Mange klar til at købe grøn bil

Ifølge ny undersøgelse vil markant flere bilkøbere i år vælge en el- eller hybridbil.
05. april 2021 kl. 18:09 Af Katrine Sabroe Christensen

MOTOR Salget af el- og hybridbiler voksede markant i 2020, hvor mere end hver femte ny bil solgt herhjemme var grøn, viser tal fra De Danske Bilimportører. Og meget tyder på, at der kommer endnu mere fart på salget i 2021. Det fremgår af en ny undersøgelse fra Applus Bilsyn, som i forlængelse af bilsyn har fået 1.600 bilejere til at løfte sløret for deres bilkøbsplaner. 35 procent, svarer, at de skal have ny bil i 2021. Af de kommende nybilskøbere oplyser 15 procent, at de er på udkig efter en elbil, mens 37 procent drømmer om en hybridbil.

- Det passer umiddelbart meget godt med de stigningstakter, som vi ser hos bilkøberne i øjeblikket. For et år siden på det her tidspunkt var syv procent af de solgte personkøretøjer el- og hybridbiler, men i dette års første måneder udgør de grønne biler 21 procent af det samlede bilsalg. Mod slutningen af året ville det ikke overraske mig, hvis salget af grønne biler kommer op mod 35-40 procent, siger Mads Rørvig, administrerende direktør hos De Danske Bilimportører.

Det vækstende salg af plugin- og hybridbiler hænger sammen med politikernes vedvarende lave afgifter på grønne biler, flere ladestandere i byerne og langs motorvejene samt et voksende udbud af nye bilmodeller, forklarer Mads Rørvig.

- Fabrikanterne tilbyder både SUV's, stationcars og sedaner til familien, og bilerne falder hele tiden i pris. Derfor forventer vi i de kommende to-tre år, at det stigende salg af el- og hybrid vokser yderligere, tilføjer han.

Også i forhold til vedligeholdelse er der god grund til at købe en grøn bil, forklarer Applus bilsyn, der hvert år syner over 500.000 biler.

Annonce

- Mange af de reparationer, som er nødvendige på en brændstofbil, ser vi ikke på især elbiler, som er meget driftssikre og nemme at vedligeholde, fordi så lidt kan gå i stykker. Uden motor eller gearkasse kan vi tage reparationer af oliefilter, luftfilter, tændrør, kobling og andet ud af ligningen. Omkostninger til reparation og vedligeholdelse for elbiler er omkring 35 procent lavere end ved biler med forbrændingsmotor, siger Paul Christensen, chef for kvalitet og teknik hos Applus Bilsyn.

De tre mest solgte el- og hybridbiler biler i øjeblikket er Ford Kuga, Peugeot 3008 og Volvo XC40, oplyser De Danske Bilimportører.

 KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE