cookie-og-privatlivspolitik
Søndag 16. august holder Kræftens Bekæmpelse landsindsamling. Her vil tusindevis af mennesker gå på gaden for at støtte kampen mod kræft.
Søndag 16. august holder Kræftens Bekæmpelse landsindsamling. Her vil tusindevis af mennesker gå på gaden for at støtte kampen mod kræft.
Foto: Arkiv

Ugeavisen Guldborgsund

På søndag banker en indsamler på

Kræftens Bekæmpelse samler ind i hele Danmark.
10. august 2020 kl. 08:51 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

DANMARK På søndag 16. august går tusindevis af mennesker på gaden for at samle ind til Kræftens Bekæmpelse. Med sundhedsmyndighedernes retningslinjer om afstand og håndsprit banker indsamlerne på hos stort set alle husstande i Danmark, men kun hos halvdelen er der nogle hjemme. Kræftens Bekæmpelse opfordrer alle til at huske landsindsamlingen på søndag.

Søndag 16. august holder Kræftens Bekæmpelse landsindsamling. Her vil tusindevis af mennesker gå på gaden for at støtte kampen mod kræft.

- Landsindsamlingen er en festdag, som jeg hvert år ser frem til med stor glæde. Det er fantastisk, at så mange frivillige endnu en gang står klar til at bakke op om landsindsamlingen - også når vi står midt i en krisetid med corona. Det er en meget vigtig støtte til hele Danmarks kamp mod kræft, og jeg er dem dybt taknemmelig, siger Helen Bernt Andersen.

Hun er formand i Kræftens Bekæmpelse og skal selv på gaden for at samle ind. I denne tid, hvor corona har betydet nedlukning alle steder - også i Kræftens Bekæmpelses indsamlinger, er behovet stort for at indsamle penge til vigtig kræftforskning, behandling og patientstøtte, som ikke kan lukkes ned:

- Opbakningen er altid overvældende. Vi kommer rundt til størstedelen af husstande, og de steder, hvor der bliver lukket op, er støtten og bidragene fantastiske. Men ofte er det desværre sådan, at der kun er nogen hjemme, hos omkring halvdelen - men der er heldigvis god mulighed for at støtte, selvom man ikke er hjemme. Man kan støtte landsindsamlingen via kontanter, sms, MobilePay, på indsamling.dk og girokort. Hvert indsamlingsområde har sit eget MobilePay-nummer, så man kan følge, hvor mange penge der kommer ind via den mobile betalingsløsning til den enkelte lokale indsamling, forklarer hun.

Landsindsamlingen gav sidste år over 35 millioner kr. til kræftsagen. I Guldborgsund Kommune indsamlede 290 frivillige 343.100,00 kr., hvilket svarer til, at hver indsamler fik 1185,00 kr. i indsamlingsbøtten.

De penge, der kommer ind ved landsindsamlingen, går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med at yde gratis rådgivning og støtte til patienter og pårørende, til forskning og forebyggelse.

Overskuddet fordeles med 62 pct. til forskning, 17 procent til patientstøtte, 18 procent til forebyggelse og 3 procent til administration. Du kan stadig nå at melde dig som indsamler på telefon 7024 2020 eller ved at klikke ind på http://www.indsamling.dk/bliv-indsamler/.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce