cookie-og-privatlivspolitik
Søndag handler det om krydderiernes kulturhistorie.
Søndag handler det om krydderiernes kulturhistorie.
Foto: Privat

Ugeavisen Guldborgsund

Skal Folkeuniversitetet slutte efter 100 år?

Nysted Folkeuniversitet har brug for nye folk.
20. september 2021 kl. 09:56 Af Manfred Sørensen

NYSTED Så er det tid for det første af sæsonens foredrag i Folkeuniversitetet i Nysted efter en lang corona-pause.

Det sker søndag 26. september klokken 13.30 i Sognehuset i Østergade, hvor antropolog Pia Lund Poulsen fortæller om krydderiernes kulturhistorie.

For mere end 500 år siden drog de store opdagelsesrejsende ud i verden på jagt efter krydderier, som var mere værd end det pureste guld. Det siges, at peber er krydderiernes konge og kardemomme krydderiernes dronning.

I dette foredrag følger vi krydderiernes lange rejse fra Sydøstasien til Europa. Krydderiernes historie er lang og blodig. Den handler om opdagelseslyst, magt og ære. Portugiserne satte sig for at finde den direkte søvej til de eftertragtede krydderier - peber, muskatnød og kanel - og Spanien fulgte efter.

Kendte opdagelsesrejsende som Vasco Da Gama, Columbus og Magellan får deres plads i verdenshistorien.

Annonce

- Denne sæson bliver måske den sidste for Folkeuniversitetet i Nysted, for den nuværende komité, som arrangerer foredragene, har brug for nye folk til at videreføre det frivillige arbejde. Især en ny formand er der brug for, lyder det fra Inger Bolt Jørgensen, der er sekretær i komitéen.

- Hvis der ikke kommer nye kræfter til, vil komitéen lukke og slukke i januar 2022 efter det sidste af de tre foredrag, der er planlagt i denne sæson. Det er en meget trist udvikling efter at Folkeuniversitetet i Nysted har eksisteret i mere end 100 år, understreger hun.

- Hvis nogen, der læser dette, skulle have interesse for at være med til at videreføre komitéen, kan de kontakte Marianne Hansen på tlf. 2936 4824 eller Inger Bolt Jørgensen på tlf. 5487 3661, lyder opfordringen.

Det koster 60 kroner at deltage på søndag, og det er gratis for unge under 18 år. Alle er velkomne, og der er ingen tilmelding. Der er mulighed for at købe kaffe/te og kage i pausen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE