cookie-og-privatlivspolitik
Torvet i Nykøbing danner ofte rammen om liv og aktiviteter, som her, hvor der i juli var gadeteater.
Torvet i Nykøbing danner ofte rammen om liv og aktiviteter, som her, hvor der i juli var gadeteater.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Ugeavisen Guldborgsund

Vil arbejde for attraktiv bymidte

Levende og attraktive bymidter er naturlige samlingspunkter for både erhvervsdrivende og borgere, og det skal de blive ved med at være, hvis det står til erhvervsministeren. Guldborgsund er én ud af fem kommuner i Danmark, der er med i nyt partnerskab for levende bymidter.
02. september 2020 kl. 06:44 Af Manfred Sørensen

Annonce

HELE LANDET Guldborgsund Kommune har erfaring med at samarbejde med private og offentlige aktører for at skabe en attraktiv bymidte i Nykøbing, som er baseret på politiske mål.

Liv og aktivitet i bymidterne er afgørende for at fastholde et attraktivt byliv og et attraktivt byliv er afgørende for bosætning i området. Men bymidterne er under pres blandt andet fordi den stigende e-handel presser de fysiske butikker. Det betyder tomme lokaler og færre mennesker i bymidtens gader, som på den måde også påvirker bymidtens andre funktioner negativt.

Derfor trækker et nyt partnerskab på tværs af brancher og kommuner nu i arbejdstøjet for at samle erfaringer og komme med anbefalinger til indsatser, der kan fastholde og skabe mere liv i bymidterne i alle landets byer.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

- Vi arbejder hver dag som regering for at skabe et sammenhængende Danmark, hvor man kan bo, arbejde og skabe sig et godt liv, uanset hvilket postnummer man bor i. Jeg er derfor også svært glad for interessen for vores partnerskab, der skal skabe et mere aktivt byliv, og for, at både kommuner, brancheorganisationer og interesseorganisationer har takket ja til at deltage.

Partnerskabet er sammensat af kommuner og organisationer med særlig viden inden for bymidteudvikling og skal arbejde med de udfordringer, som bymidterne oplever som følge af stigende e-handel, ændrede indkøbsvaner og et faldende udbud af butikker og følgerne af corona-krisen.

- Nykøbing har mange styrker og et godt udgangspunkt som handelsby, men butikkerne i Nykøbing er alligevel pressede. Vi er i fuld gang og arbejder på mange fronter med udfordringerne. Det flotte nye torv er et eksempel, men også samarbejdet med Vores Nykøbing, og et stærkt fokus på også at fastholde de studerende i Nykøbing, er en del af indsatsen. En stærk hovedby er vigtig for hele vores område og for at sikre yderligere bosætning. Erhvervsministeriets partnerskab, ser vi som en god mulighed for at få nye idéer med hjem, og selv bidrage med vores erfaringer. Vi glæder os til at mødes med en stærk vifte af bymidte-eksperter, lyder det fra borgmester i Guldborgsund, John Brædder.

Partnerskabet for levende bymidter består udover Guldborgsund Kommune af Kommunernes Landsforening, Realdania, Frederikshavn Kommune, Syddjurs Kommune, Varde Kommune, Faaborg-Midtfyn Kommune, De Samvirkende Købmænd, Netværket CityChefer20, Ejendom Danmark, Dansk Erhverv, Lokale og Anlægsfonden, Landdistrikternes Fællesråd, Kulturministeriet og Erhvervsministeriet.

Partnerskabet er et af initiativerne i regeringens Vækstplan for handel og logistik og skal i første omgang munde ud i konkrete forslag til løsninger, og derudover komme med anbefalinger til statslige indsatser primo 2021.

De konkret forslag til løsninger skal herefter afprøves. Medio 2021 begynder anden fase, hvor der på baggrund af en ansøgningsrunde udvælges 3-5 testbyer, som i partnerskab med handelsstandsforeninger og andre lokale aktører skal udarbejde udviklingsstrategier med afsæt i partnerskabets værktøjskasse. Erfaringen skal bidrage til at kvalificere og opdatere værktøjskassen og anbefalingerne til statslige indsatser.

Partnerskabet arbejder indtil videre frem til medio 2022.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce