cookie-og-privatlivspolitik
Entusiastisk deltager under åbent hus på SOSU-skolen i Nykøbing sidste år.
Entusiastisk deltager under åbent hus på SOSU-skolen i Nykøbing sidste år.
Foto: ARKIV/ Anders Knudsen

Ugeavisen Lolland

"Klar til SOSU" i Nakskov er udskudt til efter påske

Corona har forsinket opstarten af det forberende forløb til selve sosu-uddannelsen, som efter planen skulle være påbegyndt 18. januar på VUC Storstrøm i Nakskov.
19. januar 2021 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

NAKSKOV Mandag 18. januar var en dag, man på VUC Storstrøms afdeling i Nakskov havde set frem til med glæde og stolthed.

Her skulle kursisterne, som havde tilmeldt sig det nye tilbud "Klar til SOSU" nemlig have første skoledag på det fem-måneder lange forløb, der skulle klæde dem godt og grundigt på til i august 2021 at gå i gang med selve social- og sundhedsuddannelsen, der ligeledes er et nyt tilbud på VUC i Nakskov.

Men sådan skulle det ikke gå.

- Det er bare så ærgerligt, lyder det fra Carsten Sørensen, uddannelsesleder ved VUC Storstrøm på Campus Nakskov.

Ikke mindst fordi det var et pænt stort hold på 19 eller måske lidt flere elever, som skulle have været i gang med det længe ønskede forskoleforløb.

Annonce

Ingen praktikpladser

"Klar til SOSU" er strikket sammen af en 12-uger lang praktikperiode med to skoleophold placeret i begyndelsen og slutningen af forløbet. Netop det lange praktikforløb er den afgørende årsag til, at "Klar til SOSU" nu er udskudt til efter påske. For specielt ældreområdet skulle modtage de fleste af praktikanterne; men i den nuværende covid-19 tid må ældreområdet og plejecentrene overhovedet ikke modtage praktikanter.

- Planen var ellers, at kursisterne ville være klar til dels at fungere som ferieafløsere i ældresektoren sommeren over dels at starte på selve sosu-uddannelsen, som stadig efter planen starter til august, siger Carsten Sørensen.

Det er et samarbejde mellem Lolland Kommune, VUC Storstrøm og Sosu Nykøbing Falster, der har gjort det muligt at oprette første del af sosu-uddannelsen i Nakskov.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE