cookie-og-privatlivspolitik
I tråd med teknologiens udvikling kan landinspektørfirmaet LE34 i Nykøbing nu bruge droner til at lokalisere drænrørenes placering under markens overflade.
I tråd med teknologiens udvikling kan landinspektørfirmaet LE34 i Nykøbing nu bruge droner til at lokalisere drænrørenes placering under markens overflade.
Foto: LE34

Ugeavisen Guldborgsund

Afslører dræn med droner

Med ny teknologi vil LE34 i Nykøbing Falster spare landmænd på Falster for tid samt øge markernes udbytte.
26. januar 2019 kl. 10:04 Af Manfred Sørensen

Annonce
FAKTA

Håndtegnede papirkort har været brugt til at finde nedgravede dræn, siden man for mere end 100 år siden begyndte at dræne marker på Falster.

Ifølge vandløbsloven er det landmandens ansvar at vedligeholde drænrørene med jævne mellemrum, også hvis landmanden ikke ved, hvor de er. I tråd med teknologiens udvikling kan landinspektørfirmaet LE34 i Nykøbing nu bruge droner til at lokalisere drænrørenes placering under markens overflade.

Carsten Kragh, der er afdelingsleder hos LE34 i Nykøbing, der har base på Vestensborg Allé 34, oplever ofte, at landmænd må bruge lang tid på at lokalisere drænrør i markerne i forbindelse med eftersyn og vedligehold. Ved at overflyve markerne med droner udstyret med multispektrale kameraer er det dog muligt at kortlægge den præcise lokation på baggrund af refleksionen i afgrøden. Det skal foregå cirka tre uger før høst i et normalår, hvor kornet stadig mangler at optage noget vand, men næsten er modent.

Anvendelsen af droneteknologi forventes at blive markant mere udbredt i landbruget i de kommende år.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce