cookie-og-privatlivspolitik
- 52 år i detailhandlen heraf de 24 som selvstændig levner ikke meget fritid. Nu vil vi gerne have tid til at nyde tilværelsen, for vi bliver jo desværre ikke yngre, siger Ole Løj.
- 52 år i detailhandlen heraf de 24 som selvstændig levner ikke meget fritid. Nu vil vi gerne have tid til at nyde tilværelsen, for vi bliver jo desværre ikke yngre, siger Ole Løj.
Foto: Anders Knudsen

Ugeavisen

Stopper efter 52 år i bogbranchen

Ole Løj og Bog & Idé i Nykøbing lukker inden længe, og butikken er udlejet til andet formål.
07. januar 2019 kl. 11:13 Af Manfred Sørensen

Annonce

Den netop overståede julehandel var den 52. af slagsen for boghandler Ole Løj, Bog & Idé, Nykøbing F. Men det var også den sidste, han har valgt at stoppe og lukke butikken.

- Jeg har haft mange gode år som boghandler i Nykøbing med en fantastisk kundekreds. Så det er selvfølgelig med stort vemod, at min kone, Lone og jeg har truffet den beslutning. Men 52 år i detailhandlen heraf de 24 som selvstændig levner ikke meget fritid. Nu vil vi gerne have tid til at nyde tilværelsen, for vi bliver jo desværre ikke yngre, siger Ole Løj.


- Jeg har haft mange gode år som boghandler i Nykøbing med en fantastisk kundekreds. - Jeg har haft mange gode år som boghandler i Nykøbing med en fantastisk kundekreds.

Det er ikke lykkedes at sælge den

Han er bestemt ikke glad for, at boghandlen ikke skal fortsætte, og han har da også gennem længere tid forsøgt, om han kunne sælge den.

- Men det er ikke lykkedes. Vi var i forhandlinger med en interesseret. Men vi kunne ikke få enderne til at nå sammen, så det blev desværre ikke til noget, siger Ole Løj, som dermed med dyb beklagelse måtte opsige sit trofaste personale.

I stedet bliver butikken lejet ud til en detailforretning i en helt anden branche.

- Vi har været så heldige, at en af byens andre specialforretninger har lejet sig ind. Det er Jacobsen Damekonfektion, der flytter fra Slotsgade, fortæller Ole Løj.

Han erkender, at bogbranchen, på lige fod med andre detailbrancher, er trængt af blandt andet internethandlen.

- Vi har stor konkurrence fra nethandlen både på det almindelig bogmarked og på e-bogsmarkedet, som vi aldrig er kommet ind i. Desuden har de store supermarkeder sat sig på en del af markedet. Så det er lidt af en udfordring, siger Ole Løj.

Boghandlen i Jernbanegade byggede Ole Løj helt fra bunden af.

Butikken blev indviet 20. august 2003. Men han begyndte som selvstændig 15. marts 1995, hvor han etablerede Bog & Idé i Nygade, efter han i mange år havde arbejdet i Kristoffersens Boghandel, hvor han også er uddannet.

Bog & Idé i Nykøbing F. lukker med udgangen af februar.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce