cookie-og-privatlivspolitik
Tillid til kommunens ansatte er vigtig, mener Poul-Henrik Pedersen. De skal have lov til at gøre deres arbejde, mens politikerne skal holde sig fra sagsbehandling. Det er alle politikere dog ikke lige gode til, synes han.
Tillid til kommunens ansatte er vigtig, mener Poul-Henrik Pedersen. De skal have lov til at gøre deres arbejde, mens politikerne skal holde sig fra sagsbehandling. Det er alle politikere dog ikke lige gode til, synes han.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Valg

Tidligere borgmester genopstiller til byrådet

Guldborgsundlistens Poul-Henrik Pedersen kan runde 40 år i byrådet, hvis han genvælges, og politikeren føler sig frisk som en fisk.
28. april 2021 kl. 09:59 Af Niki Treumer Mogensen

FAKTA
Poul-Henrik Pedersens blå bog
Født 27. september 1945.
Siden 1982 byrådsmedlem i først Nykøbing F. Kommune og siden kommunesammenlægningen i 2007 i Guldborgsund Kommune, uden afbrydelse.
Vil altså i begyndelsen af næste byrådsperiode, hvis han igen opnår valg, runde 40 år som byrådsmedlem.
Borgmester fra 1990 til 2007.
Socialdemokrat frem til 1998, hvor han dannede Nyt Nykøbing F., der siden skiftede navn til Guldborgsundlisten.
Har arbejdet som journalist i 25 år.

GULDBORGSUND Fødselsattesten runder 76 år i september, men det stopper ikke Poul-Henrik Pedersen.

Ved kommunalvalget til november genopstiller han på ny for Guldborgsundlisten, og den tidligere borgmester kan dermed runde 40 år i byrådsarbejdet i først Nykøbing og siden Guldborgsund Kommune.

Beslutningen er truffet for at følge listen, som han oprettede i 1998 under navnet Nyt Nykøbing F.

- Det barn, man selv har født, vil man gerne følge med videre. Nu har jeg set det lære at gå, var med gennem dets teenageår, og nu er det blevet voksent, og så skal der rigtigt ske noget, siger han og glæder sig over, at listen har klaret sig godt.

Ved valget i 2017 blev det til 11 sæder ud af byrådets 29, og sådanne lokallister har et andet frirum end de landsdækkende partier, mener den forhenværende socialdemokrat.

Annonce

- Det er vigtigt at understrege, at Guldborgsundlisten er tværpolitisk kemisk renset for enhver form for ismer og ideologier. Med andre ord er den ikke sat i verden for pleje Christiansborgs særinteresser, men for at favne det politiske arbejde, der tjener alle borgere og erhvervsliv i vores kommune bedst muligt. Guldborgsundlisten har lige fra starten lagt stor vægt på et bredt samarbejdende byråd, siger han og uddyber:

- Det er ikke sikkert, at det, der er det rigtige for borgere i Hirtshals, er det rigtige her. Og kommer der meget partimæssigt fnidder ind i det, så kan det skygge for de rigtige løsninger. Det har jeg mærket på egen krop, og derfor skabte jeg denne liste, og det med en vis succes.


Sjovt at prøve medgang

Poul-Henrik Pedersen påpeger også, at god økonomi og fremtidsudsigt i kommunen er medvirkende årsager til, at han genopstiller.

- Gik det dårligt, så kan man sige, at jeg havde haft en større moralsk forpligtelse til at fortsætte, men nu har jeg været med i alle de år, hvor det har været ned ad bakke, hvor der er kæmpet med økonomien, og efter vi de seneste fire-fem år har fået greb om den, så er det sjovt at være med til at sætte ekstra tryk på den udvikling, der er så vigtig, siger han.

Han understreger, at han stadig er fuld af mod på at arbejde for kommunen.

Annonce

- Jeg føler mig frisk som en fisk, og ellers havde jeg ikke gjort mig overvejelser om at fortsætte. Jeg har lysten og gejsten og elsker min kommune, siger han og afslører, at hans erfaring er vigtig på Guldborgsundlistens kandidathold.

Det er endnu ikke offentliggjort, men veteranen afslører, at der kommer flere unge, friske kandidater med på stemmesedlen.

Hans kandidatur glæder listens formand, borgmester John Brædder.

- Poul-Henrik har været med i mange år, har god erfaring på området, skaber en positiv stemning i vores gruppe, bidrager med ideer og brænder stadig for at være i politik, så han er og vil også fortsat være et aktiv for Guldborgsundlisten.

Artiklen er bragt i Folketidende 7/4-2021KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

Annonce

ANNONCE