Annonce
Lokal nyt

Blaffere var begejstrede for Lolland-Falster

Overnatning på Juels Bryggeri i Øster Karleby Foto: Blaffernationen

20 unge tog turen rundt på Lolland-Falster med tommelfingeren i vejret både til trafikanterne - og til de mange oplevelser de fik.

I Bededagsferien stod Blaffernationen for første gang bag et såkaldt BededagsBLAF, hvor 20 glade blaffere i regnvejr begav sig fra København mod Lolland og Falster.

- Formålet er at sætte positivt fokus på den skønne egn og ikke mindst de fine brands, steder og begivenheder på Lolland-Falster, fortalte Carsten Theede, som står bag Blaffernationen, inden turen gik i gang.

Og tommelfingeren blev ikke bare løftet for at komme med op og køre, men i høj grad også for at vise, at det havde været en fantastisk tur for de mange blaffere, som drog afsted to og to.

Turen var arrangeret, så deltagerne kunne score point ved at gennemføre forskellige opgaver, som for eksempel at deltagerne skulle møde en kæmpefan af NFH, sidde på en traktor på traktormuseet i Eskilstrup, tage på Dølle-marked og gøre en god handel og bestige Lollands højeste punkt ved Ravnsborg Bakker.

Og deltagerne fik i den grad både samlet point og oplevet Lolland-Falster, beretter Carsten Theede.

- Overalt var der stod imødekommenhed og alle fik fantastiske minder med sig. Vi fik lift med alt fra knallerter til sportsvogne, besøgte blandt andet Danmarks Traktormuseum i Eskilstrup, Danmarks bedste strand i Marielyst og ikke mindst det overvældende Døllefjelde Musse Marked. Og overalt hvor vi kom, mødte vi utroligt rare og hjælpsomme mennesker.

I forbindelse med forberedelsen til turen have Carsten Theede kontaktet flere erhvervsfolk på øerne for at skaffe sponsorer til præmier med mere.
Og Jonas Sylvester Kaspersen fra Iværksætter Lolland slog til og sørgede for den ene overnatning til hele holdet. Den anden nat tilbød Juel's Bryg i Søllested, at gruppen kunne overnatte hos dem.

Og det blev ikke bare en oplevelse for de mange blaffere, men også for familien bag bryggeriet, fortæller en af indehaverne Mette Friis Juel.

- Det var rigtig spændende. Vi valgte at tilbyde overnatning i vores krostue i den gamle kostald på vores bryggeri på Torvevej i Øster Karleby og sørgede for grill og kogeblus i haven. Vi blev inviteret med til middag, og det var inspirerende at høre om deres tur og oplevelser på Lolland-Falster.

Blafferne kvitterede ved at synge og spille for Mette Friis Juels forældre, som bor på gården og samme dag havde bryllupsdag.

- Næste morgen sørgede min mor for morgenbrød fra fryseren, inden de mange unge drog videre ud på nye oplevelser. Og hele familien er enige om, at vi gerne byder et hold blaffere indenfor igen, hvis de har lyst, siger Mette Friis Juel.

- Overalt mødte vi imødekommende mennesker, som gerne fortalte om deres egn og deres liv, og det er lige det, der er meningen, fortæller Carsten Theede.

Han fortæller, at alle deltagere var overraskede over den store gæstfrihed og de mange oplevelser. Uanset om det gjaldt transport, mødet med en tidligere borgmester, opgaver på Døllefjeldemarkedet eller sponsorerede gaver fra det lokale erhvervsliv.

Igen til sommer i uge 30 skal en flok unge mennesker på tur rundt i Danmark med Blaffernationen.

Kaffe i genbrugsbutik Foto: Blaffernationen
På traktormusseum i Eskilstrup Foto: Blaffernationen
Stubbekøbing Foto: Blaffernationen
Ved Dodekalitten Foto: Blaffernationen
En snak og en øl hos tidligere borgmester Bjarne Larsen i Holeby Tv ses arrangør Carsten Theede Foto: Blaffernationen
Annonce
Lokal nyt

SKADEDYR LUKKER BUTIK PÅ STOR TANKSTATION

Annonce
Annonce
112

INDBRUDSTYVE STJAL SODAVAND OG BIL

Sport

NYKØBING FC OPHÆVER MED NIKOLAJ BONDE

Lokal nyt

DEBAT OM BATTERITOGENE UDSKUDT

Lolland

HER SIGER KOMMUNE NEJ TIL SKOVBEGRAVELSE

Corona-virus

TO TREDJEDELE OVER 50 ÅR HAR FÅET BOOSTER MOD CORONA

Lokal nyt

HØJESTERET: EKSBANKDIREKTØR SKAL BETALE 231 MILLIONER

Femern

KENDT VIRKSOMHED VINDER FEMERN-KONTRAKT

Guldborgsund

HER KAN UDSATTE FAMILIER STADIG FÅ HJÆLP

Lolland

MUNKSTUEN TAGER PILLEN

112

INDBRUDSBØLGE: TELEFON SPORET TIL TO BYER

Sport

SIKKER SEJR I KØBENHAVNSK FRYSEBOKS

112

TRAKTOR OVERHALEDE ULOVLIGT

Mink-sagen

UNDERSØGELSE AF HOVEDPERSON I MINKSAG STOPPER EFTER JOBSKIFT

Lokal nyt

FOLKETIDENDES SPAREPLAN UDMØNTET

Guldborgsund

JUL OG INFLATION ØGER PRES PÅ VOLDSRAMTE

Lokal nyt

DANMARK-AUSTRALIEN: LIVE FRA VM-TELTET PÅ TORVET

Annonce
Lokal nyt

LOKAL BANK ADVARER MOD SVINDLERE

Vm i fodbold

VM: DANMARK ER FÆRDIG

Guldborgsund

VELUX FONDEN MED STOR STØTTE TIL LOKAL MUSLINGE-DYRKNING

Lokal nyt

FOLKETIDENDE FÅR NY CHEFREDAKTØR

Lokal nyt

MARKANT KURSSKIFTE: DR DROPPER DISNEY SJOV

Håndbold

NFH-SPILLER I FAMILIEFEJDE

Femern

FEMERNBYGGERI KOSTER 15,5 MILLIONER OM DAGEN

Annonce
Annonce