Annonce
Lolland

Farvel-dag på skolen på Fejø

De to lærere på satellitafdelingen, Susy Pagh (bagerst) og Ann-Mai Hansen (forrest), havde i går arrangeret en hyggedag med børnene på Fejø Skole. Det var dog ikke alle børnene, der kunne deltage på grund af covid-19. Men de fire, der kunne, fik en fin dag med deres lærere. Foto: Privat

Fredag var det sidste skoledag på satellitafdelingen på Fejø, men mandag ringer klokken atter ind.

FEJØ Horslunde Realskole valgte i december grundet en presset økonomi at lukke sin satellitafdeling fra 0.-4. klasse på Fejø per 28. januar, så fredag oprandt tiden til at sige farvel. Farvel til at være en skole, som på en dispensation havde fået lov til at være en del af en privatskole. Farvel til et samarbejde om børnenes skolegang. Farvel til skoledage på både Fejø og i Horslunde. Farvel til den givne økonomi, det indebar. Og ikke mindst et farvel til de to lærere, Susy Pagh og Ann-Mai Hansen, som har stået for undervisningen på satellitafdelingen.

Fredagen blev derfor brugt på at hygge sig sammen, lærere og elever.

- Vi har arrangeret en hyggedag med børnene, og vi har heldigvis nogle meget søde forældre, som har sørget for alt, hvad vi skal bruge, for at det føles som en fin sidste dag, blandt andet godteposer til børnene, fortalte lærer Ann-Mai Hansen.

Hun havde desuden selv fået en sød gavekurv fra forældrene og gaver fra kollegaerne på skolen og i Børne- og Kulturhuset, som rummer børnehaven med mange af de kommende skolebørn på øen.

- Det er blevet til en overvældende og fin dag.

For Ann-Mai Hansen drejer det sig også om et uomtvisteligt farvel, og for hende venter nu en stilling på hhx på Celf i Nakskov. For Susy Pagh venter derimod en fortsættelse på skolen med børnene. Forældrene har nemlig aftalt med hende, at hun skal undervise deres børn i de fem måneder frem til sommerferien. Det sker, som tidligere omtalt i Folketidende, som selvfinansieret hjemmeundervisning i skolens lokaler i Børne- og Kulturhuset, mens der arbejdes på den langsigtede løsning.

Det er nu slut med, at skolen på æbleøen er en bid af Horslunde Realskole. Foto: Jan Knudsen/arkiv

Goddag-dag på mandag

Så selv om det fredag var farvel-dag på skolen, er det allerede mandag goddag-dag for Susy Pagh og seks af de syv elever, som gik på satellitafdelingen, da den blev bebudet lukket. Forældrene til en enkelt elev i 0. klasse har nemlig valgt at takke ja til tilbuddet fra Horslunde Realskole om at blive hentet af en skolebus på havnen i Kragenæs og fortsætte skolegangen i Horslunde. Men de øvrige vil have deres børn til at gå i skole på øen.

Det ærgrer skolelederen på Horslunde Realskole, at der ikke kommer flere.

- Vi havde selvfølgelig håbet, at der var flere forældre til de mindste elever på Fejø, der havde taget imod tilbuddet om at lade deres børn gå i skole på Horslunde Realskole, siger skolelederen på Horslunde Realskole, Karoline Rubech Krøyer Jensen.

Ikke mindst fordi der jo allerede går flere af de større elever fra Fejø på skolen. Det gælder både på 4., 5., 6. og 7. klassetrin, nævner hun.

- Men vi er glade for den elev, der kommer, og jeg ved, at eleven glæder sig.

Skolelederen ville gerne have været på besøg fredag sammen med formanden for skolebestyrelsen for at sige pænt farvel og tak til de to lærere, som de har måttet opsige i forbindelse med lukningen af satellitafdelingen, men det måtte de desværre opgive på grund af pludselig sygdom.

Formanden for skolebestyrelsen betoner, at Horslunde Realskole har været utrolig glad for samarbejdet, mens det har stået på. Det vil sige lige siden, satellitafdelingen blev en realitet i 2016.

Annonce
Annonce
Gågadefest

SOLEN FIK DET TIL AT SKÆPPE I GÅGADEKASSERNE

Annonce
Natur

ATTRAKTIVT FRITIDSOMRÅDE PÅ VEJ

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

SKALDYRSPARTY MED TYK IRONI

Pilotstrejke

Lokalt par strandede i lufthavnen under SAS-strejke

Fugleskydning

SØNDAGSJAGT PÅ FEM TRÆFUGLE

112

SIGTET EFTER BRAND

Lolland

PØLSESNAK OM KRYDDERIER OG MEDISTER

Lotto

LOKAL LOTTOMILLINÆR

Badevand

TARMBAKTERIER I VANDET VED BADEANSTALT

Strejke

SAS: PILOTSTREJKE RAMMER OMTRENT 30.000 REJSENDE PER DAG

Lolland

HUN HAR VÆRET DØD I 200 ÅR - ALLIGEVEL FORTJENER HUN LIGTOG GENNEM SKOVEN

Beach Walk

FORBEREDELSERNE I FULD GANG

Field's

LOKAL MOR OG DATTER MIDT I SKUDDRAMA I FIELD'S

Filed's

BIOGRAFER HOLDER LUKKET GRUNDET SKYDERI I FIELD'S

112

BLEV VÆKKET AF BRANDALARM

Annonce
Field´s

DE TRE DRÆBTE I FIELD'S ER TO 17-ÅRIGE OG EN 47-ÅRIG

Vejr

KØLIGT SOMMERVEJR VIL DOMINERE DEN KOMMENDE UGE

Field's

DET VED VI OM SKYDERIET I FIELD'S

Field's

FIELD'S HOLDER LUKKET I MINDST EN UGE EFTER SKYDERI

landsstævne

STORSLÅET OG EFFEKTFULDT FARVEORGIE FRA EFTERSKOLERNE

landsstævne

EFTERSKOLEELEVER BEGEJSTREDE OVER OPLEVELSEN

Guldborgsund

KÆMPEBJØRNEKLO HAR VOKSET SIG STÆRK I TI ÅR MED BESPARELSE

Lokal nyt

En 22-årig dansk mand er anholdt efter skyderi i Fields

Annonce
Annonce