Annonce
Sport

LF-SERIEN ÆNDRES RADIKALT

Både Væggerløse og Rødby ville skulle spille i LF-serien, hvis den nye turneringsstruktur blev indført dags dato. Arkivfoto: Ingrid Riis
LF-serien forventes ændret radikalt fra næste sommer.

GULDBORG: Der var bred opbakning til en ændring af turneringsstrukturen i den bedste lokale fodboldrække fra et flertal af de 17 deltagende LF-klubber ved et møde tirsdag aften i Guldborg.

Hvis det foreliggende udkast - som forventet - får det blå stempel af DBU Lolland-Falsters bestyrelse i næste uge, betyder det radikale ændringer fra den nuværende struktur.

Det handler grundlæggende om, at niveauet gennem de seneste sæsoner er faldet drastisk, så der ud fra en sportslig betragtning ikke er grundlag for opretholde de nuværende 12 hold i LF-serien, som har været gældende gennem mange sæsoner.

Annonce

Det vil konkret sige, at LF-serien fremover skal bestå af otte hold, mens serie 1 og serie 2 bibeholder de nuværende 12 hold.

Der var oprindelig også et forslag om at reducere serie 1 og serie 2 - sidstnævnte i to puljer - til også at omfatte otte hold. Men det fandt ikke gehør ved aftenens klubmøde og blev forkastet.

Den nye struktur for LF-serien skal gælde for sæson 2023/24, og det er nu op til turneringsudvalget, om der skal udarbejdes en overgangsordning eller om op- og nedryknings-slutspil skal bibeholdes i den nuværende form.

Når den nye struktur træder i kraft er det planen, at de otte hold i LF-serien spiller en lige-ud-turnering med 21 kampe. Det er én færre end i det nuværende system.

To oprykkere til Sjælland

I det første udspil fra turneringsudvalget arbejdede man med en reduktion af oprykkere til Sjællandsserien, så det fremover blot skulle være ét hold. Men det mødte modstand blandt klubberne på mødet i Guldborg, så man bibeholder to oprykkere fra LF-serien.

Antal op- og nedrykninger fra de respektive lokale rækker detailplanlægges af turneringsudvalget.

I den laveste række i serie 3 har man i den forgangne sæson oplevet masseafbud, og det forsøger man nu at imødekomme ved at at tillade at spille ni-mod-ni, hvis det kniber med at stille hold.

Hvis man laver et tankeeksperiment, kan man se, hvordan rækkerne ville se ud til den kommende sæson, hvis strukturændringerne trådte i kraft dags dato.

LF-serien (8 hold): Maribo, Døllefjelde-Musse, Væggerløse, FC Nakskov II, Rødby, Horslunde, Nykøbing FC III og Nordfalster fB II.

Serie 1 (12 hold): Søllested, Øster Ulslev, Stubbekøbing, Toreby-Grænge, Tingsted, FC Nakskov III, Branderslev, Systofte, Frem Sakskøbing II, B.1938, Nr. Alslev og Horbelev.

Serie 2 (12 hold): Væggerløse II, Døllefjelde-Musse II, Eskilstrup, Sandby, Tingsted II, Halstedhus, Tirsted IK 85, Listrup II, Systofte II, Horbelev II, Errindlev og Maribo II.

Annonce
Annonce
Lolland

PØLSESNAK OM KRYDDERIER OG MEDISTER

Annonce
Lotto

LOKAL LOTTOMILLINÆR

Annonce
Forsiden netop nu
Badevand

TARMBAKTERIER I VANDET VED BADEANSTALT

Strejke

SAS: PILOTSTREJKE RAMMER OMTRENT 30.000 REJSENDE PER DAG

Lolland

HUN HAR VÆRET DØD I 200 ÅR - ALLIGEVEL FORTJENER HUN LIGTOG GENNEM SKOVEN

Beach Walk

FORBEREDELSERNE I FULD GANG

Field's

LOKAL MOR OG DATTER MIDT I SKUDDRAMA I FIELD'S

Filed's

BIOGRAFER HOLDER LUKKET GRUNDET SKYDERI I FIELD'S

112

BLEV VÆKKET AF BRANDALARM

Field´s

DE TRE DRÆBTE I FIELD'S ER TO 17-ÅRIGE OG EN 47-ÅRIG

Vejr

KØLIGT SOMMERVEJR VIL DOMINERE DEN KOMMENDE UGE

Field's

DET VED VI OM SKYDERIET I FIELD'S

Field's

FIELD'S HOLDER LUKKET I MINDST EN UGE EFTER SKYDERI

landsstævne

STORSLÅET OG EFFEKTFULDT FARVEORGIE FRA EFTERSKOLERNE

landsstævne

EFTERSKOLEELEVER BEGEJSTREDE OVER OPLEVELSEN

Annonce
Guldborgsund

KÆMPEBJØRNEKLO HAR VOKSET SIG STÆRK I TI ÅR MED BESPARELSE

Lokal nyt

En 22-årig dansk mand er anholdt efter skyderi i Fields

landsstævne

AFSLUTNING MED MANÉR: CARPARK NORTH, POPMUSIK OG GAMLE DANSKE SANGE

Lolland

OMBYGNING AF HAVNEBYGNING SKAL I UDBUD

Særlige steder

FLERE SÆRLIGE STEDER: KALLØGRÅ

Erverv

HØJE BRÆNDSTOFPRISER PRESSER TURISTBUSSER

landsstævne

GYMNASTIK OG LANDSSTÆVNE FRA FØDSLEN

Udligning

LOLLAND FÅR UDLIGNINGSLUSSING

Annonce
Annonce