To ud af tre danskere har dessertisen klar i fryseren. Og det er ikke nødvendigvis den fedtfattige udgave.
Hvad byder man uventede gæster? Et godt bud kan være is, viser en ny undersøgelse, som FDB Analyse har lavet for magasinet Samvirke.
Næsten to ud af tre danskere har nemlig is liggende klar i fryseren, viser tallene
Kommer man til Midt- og Vestjylland er isen så godt som sikker, idet hele 84 procent i disse egne kan gå i fryseren efter is på et hvilket som helst tidspunkt.
Halvdelen af dem med is i fryseren har is i literform, mens en tredjedel gemmer på isvafler.
Undersøgelsen viser også, at danskerne ikke bekymrer sig synderligt om sundhed og det fedtfattige, når de handler is.
Tre ud af fire tænker slet ikke på kalorier i den forbindelse. Ikke overraskende, mener Heidi Boye, der netop har afsluttet en ph.d. om sundhed og fødevarers betydning i hyggesituationer.
- Etikette for en social begivenhed levner ikke plads til, at vi beskæftiger os med kalorierne. Der skal nødigt gå skår i glæden, siger Heidi Boye til Samvirke.
I stedet indgår vi et "mentalt regnskab" ved for eksempel at love os selv at løbe en ekstra tur, forklarer hun.
Undersøgelsen fra FDB er baseret på svar fra 1002 adspurgte danskere.
Danskerne spiser hvert år i gennemsnit 10 liter is - heraf halvdelen som isdesserter eller liter-is.
/ritzau/