Annonce
Erhverv

Noma vil erstatte restaurant med nyt madlaboratorie

Medejer og køkkenchef hos Noma René Redzepi varsler store ændringer for restauranten. I fremtiden vil han i stedet bygge et madlaboratorie. (Arkivfoto). Foto: Thibault Savary/Ritzau Scanpix

Fra 2025 lukker Noma på ubestemt tid for at gøre plads til et nyt madlaboratorie, skriver Berlingske.

2024 bliver det sidste år for den verdensberømte restaurant Noma, som vi kender den.

Det fortæller Nomas ejer og køkkenchef, René Redzepi, til Berlingske.

Det betyder også, at Michelin-restauranten lukker på ubestemt tid fra 2025 for at gøre plads til et madlaboratorie, hvor nye retter og produkter skal udvikles til dets e-handelskoncept, Noma Projects.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vigtigt for mig, at Noma skal være en blivende faktor inden for banebrydende madinnovation. Derfor bliver vi nødt til at skære restaurantdelen fra en tid, siger Redzepi til avisen.

- Vi regner med, at det vil tage et sted mellem to og fire år, før transformationen er på plads. I hvilket regi Noma så kommer til at åbne igen, ved jeg endnu ikke. Jeg tvivler dog på, at det bliver som en almindelig restaurant.

Noma har tidligere varslet, at der i fremtiden er store ændringer på vej. Det gjorde restauranten blandt andet i sommeren 2022.

Madlaboratoriet skal bane vejen for, at folkene bag kan sælge blandt andet fermenterede fødevareprodukter i større målestok.

Artikel fra Berlingske

René Redzepi er på sigt åben for, at man kan åbne for restauranten en sæson om året i København. Det er heller ikke umuligt, at man kommer til at gøre det uden for landets grænser, fortæller han til Berlingske.

Han ønsker dog ikke at lægge sig fast på en enkelt konkret idé om en fremtidig restaurant med spisende gæster, i tilfælde af at laboratoriet viser sig at være det helt rigtige skridt i Nomas udvikling.

Idéen til laboratoriet opstod første gang i forbindelse med coronanedlukningen i foråret 2020. Der stod det klart for Redzepi, at tiden var inde til at skifte spor.

Den danske restaurant har i en længere årrække været anset for at være en af verdens bedste. Det har været medvirkende til, at den i dag har tre stjerner i Michelin-guiden.

/ritzau/

  • DENMARK-GASTRONOMY-RESTAURANT-FOOD-DRINK
    Medejer og køkkenchef hos Noma René Redzepi varsler store ændringer for restauranten. I fremtiden vil han i stedet bygge et madlaboratorie. (Arkivfoto). Foto: Thibault Savary/Ritzau Scanpix
Annonce
Erhverv

Scandlines sætter passagerrekord - men resultatet falder

Annonce
Annonce
Nykøbing

Ekstatisk formand aflyser ALT: Selv tandlægen må vente

Lolland

Overrasket over fremmøde efter stort forarbejde: Kun én mødte op

Falster

Ville fjerne gedehams: Det endte med besøg af brandvæsenet

Vejret

Byger popper op i den sydlige del: Vejrskifte på vej

Nykøbing

Stort rykind: Nu er Nykøbing fyldt med børn

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Guldborgsund

Indenfor få uger går det i gang: Stort projekt lige i bymidten

Sport

Manden bag miraklet: - Jeg kniber mig i armen

Sport

Uforstående Nolsøe: Alle havde jo dømt os ude på forhånd

Politik

SF kan blive kongemager eller ligegyldig efter EU-valg

Udland

Premierminister udsat for attentat: Stadig i alvorlig tilstand

Knuthenborg

I overskud i København: Nu får Knuthenborg glæde af dem

Sport

- Hold da op! Det er den største sensation i nyere tid

Sport

Keeper reddede Nykøbing FC kort før tid

Musik

Nægter at have truet: Udsmidt deltager afviser alt

Annonce
Annonce
Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Boksning

18-årige Cecilie overbeviste

Lokal nyt

Advarer før pinsen: Tænk jer om

Guldborgsund

Kendt bageri skifter navn: Det skal det hedde

Lolland

- Kommunen skubber ansvaret væk, og lægger det over på de frivillige

Lokal nyt

Efter lønfusk for millioner: Bemærkelsesværdig ændring møder kritik

Sport

Sendte pædagogerne op i det røde felt: Nu har han fået 3-årig kontrakt