Annonce
Guldborgsund

Erfarne kræfter til Nørrevang

Nørrevang Kro har gennemgået en modernisering af de helt store til en værdi af små 30 millioner kroner. Nu skal bemandingen findes inden åbning 1. juli, hvis alt går efter planen. Foto: Flemming Keith Karlsen

Efter omfattende renovering er nye forpagtere klar.

MARIELYST Den historiske kro, Nørrevang, har i flere måneder manglet en forpagter. Men nu er folkene fundet. Det drejer sig om Kasper Nielsen og Anders Vang.

De to herrer kommer med mere end 20 års erfaring fra branchen og driver i dag 11 overnatningssteder i Østrig, lige fra bed and breakfast til firestjernede.

I Danmark står Vang og Nielsen bag virksomheden Couloir, der driver fire spisesteder i og omkring København, restauranten i Hellerup Sejlklub, Lynetten på Sydhavn og de to restaurationer Couloir Bistro og Restaurant Couloir.

Ikke pissesjovt

At Kasper Nielsen og Anders Vang skulle udvide lå ikke lige i kortene. Særligt ikke ovenpå en rædselsfuld tid i hotel- og restaurationsbranchen.

- Vi lever af, at folk rejser og spiser på restaurant, så det seneste halvandet år har ikke været pissesjovt. Hvis man ikke lever og ånder for det, havde man ikke åbnet mere. Men vi skal tro på fremtiden, og Nørrevang er også en måde for os at vise, at vi har den tro på fremtiden, siger Anders Vang, der ved siden af sit parløb med Kasper Nielsen også driver rejsebureauet Thinggaard.

På Nørrevang kro ser de to en unik mulighed for at kombinere hoteldriften fra Østrig med driften af restauranter i Danmark:

- Det er helt klart det, der bliver interessant for os. Vi har erfaring med hoteller og restauranter, men ikke med begge dele under samme tag. Så det bliver spændende, siger Anders Vang,

Historisk om Nørrevang:
Omkring 1840 blev Bøtøgårdene efter jordudskiftningen flyttet ud på markerne. Fire flyttede sydpå og to nordpå.
Nordpå flyttede "Nørrevang." I 1895 gik den konkurs, fordi genopbygningen efter stormfloden var blevet for kostbar. Præstesønnen fra nabosognet Idestrup, overretssagfører Frederik Graae, dannede i 1906 et aktieselskab, som havde til formål at udvikle området og udnytte den smukke natur og de kilometerlange badestrande. Selskabet købte Nørrevang, og de 200 tønder land sandjord blev efterhånden solgt fra. I 1934 købte Thora Riisgaard Nørrevang for 25.500 kroner. Hun indrettede den gamle gård til pensionat og eget bageri med brødudsalg og drev det indtil 1954.
Kilder: Arkiv.dk og pgf.dk

Artiklen fortsætter efter annoncen

Glade ejere

Ejerne af den historiske kro hedder Dines Dueholm og Adam Falbert. De er godt tilfredse med valget af forpagtere til at drive stedet.

- Vi er endda rigtig godt tilfredse med forpagtnings-aftalen. Det er folk, som har forstand på både restaurant- og hoteldrift. Jeg er sikker på, at det bliver godt for hotellet og for lokalområdet i det hele taget, siger Dines Dueholm, der har måttet vælge mellem flere dygtige folk til at løse opgaven på Marielyst.

- Vi har haft virkelig mange, der var interesserede i at forpagte og drive Nørrevang. Også mange med gode kvalifikationer. Måske var det tidligere svært at skaffe folk til Falster, men det er bestemt ikke tilfældet nu. Det er eftertragtet, tilføjer han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dansk og fransk

Men hvad kan gæster og lokalbefolkning egentlig vente sig af det nye Nørrevang? Holder de åbent året rundt? Bliver det mest et sted for dem med hang til gourmet, eller vil Nielsen og Vang også bespise dem, der bare gerne vil have en god bøf?

- Køkkenet bliver dansk-fransk på et okay højt niveau, men der skal dog være noget for alle. Vi er ret uprætentiøse, så det bliver ikke et sted kun for jetsettere eller dem, der vil have firestjernet gourmetmad, siger Anders Vang.

Han og makkeren satser på at levere et personligt koncept til kunder med nærværet i højsæde.

Eller sagt med andre ord, den gamle kro skal ikke presses ind i et stramt koncept.

- Det skal emme af at være en kro, hvor man kan sidde i den hyggelige gårdhave og drikke rosé med vennerne. Jeg tror, vi rammer publikum i Marielyst, siger Anders Vang.

Han vil planlægge fremtiden efter, hvad teamet kommer til at opleve den første sæson.

- Men vi tænker bestemt, at det bliver åbent året rundt, måske med nogle tilpasninger udenfor sæsonen. Vi har før overtaget restauranter, der var vinter- lukkede, men det er de ikke mere, fortæller Anders Vang.

  • Nørrevang Kro har gennemgået en modernisering af de helt store til en værdi af små 30 millioner kroner. Nu skal bemandingen findes inden åbning 1. juli, hvis alt går efter planen. Foto: Flemming Keith Karlsen
Annonce
Guldborgsund

"Fantastisk" udvikling: De strømmer til i Guldborgsund

Guldborgsund

Claus' unikke 'Nik & Jay'-lastbil: De hjalp ham gennem den store sorg

Annonce
Annonce
Guldborgsund

"Fantastisk" udvikling: De strømmer til i Guldborgsund

Lolland

Eventyrligt nordlys: - Jeg er fuldstændig bidt af det

Guldborgsund

Claus' unikke 'Nik & Jay'-lastbil: De hjalp ham gennem den store sorg

Lolland

Se de spektakulære nordlys-billeder

Guldborgsund

Pernille har kæmpet forgæves i flere år: - Det virker som en lukket verden

112

Umulig at overse: Ung mand foretog farlig overhaling

Sport

Turpals drøm knust efter gyser

Udland

Sjælden solstorm giver nordlys flere steder i verden

Guldborgsund

Runder milepæl: Nu er den sat

Indland

Endnu en haj er blevet fundet på cykelsti

Indland

Saba efter dansk Eurovision-exit: Jeg er lettet og skuffet

Vejret

Weekendens bedste vejr ventes søndag for hele landet

Lolland

Ihærdig lollik sætter danmarksrekord i klager: "Umuligt at leve op til tilliden"

Indland

Venstre vil bruge EU-midler på kystsikring

Lolland

Cykelkometen Nicklas triumferer: - Det her er sindssygt

Annonce
Annonce
Lolland

Nu er folkemøde-programmet klar: Det skal du glæde dig til

Sport

Kems kamp: - Jeg har masser af tilbud liggende

Guldborgsund

Salam kaster sig ind i kampen: - Det investerer i folkedrabet

Sport

Nederlag til reservespækket Esbjerg-hold: - Ikke bekymrende

Erhverv

Rapport fastslår: Det gik galt i dødsulykke på havnen

Sport

NFH taber til Team Esbjergs reserver

Rødby

Politiet på pletten: Snorksov i varerummet