VÆGGERLØSE: Martin Iversen er klar til at sætte nye portioner whisky over. I december tog han den fire år gamle første-udgave fra fad. Den er siden blevet nedvandet.
- Og så skal den jo lige komme til sig selv, siger manden bag Falsters første egenproducerede whiskey, der snart går i handlen.
Martin Iversen har haft whiskyen på fad i en container i baggården hos Falster Destilleri- og Bryghus. Her han han skabt de samme forhold som i en rigtig vinkælder. For whisky skal gerne kunne ånde og mærke årstidernes skiften, hvis den skal blive god.
- Jeg har fået dét, jeg gerne ville have. En whisky, der er bred og ikke føles sprittet. Jeg er meget glad, og det er jo altid sjovest, når det lykkes, siger destillatøren af de i alt 297 flasker.
40 har forudbestilt en flaske, og fredag 24. februar klokken 12 frigives den officielt. Det bliver både med borgmestertale, smagsprøver og besøg af flere lokale whisky-entusiaster.