Annonce
Værdifuldt

- JEG ER VEL EN SLAGS BLÆKSPRUTTE HER

Simone Bundgaard Mistarz er uddannet kok, men bruger meget af sin dag på at koordinere indsatsen i Kirkens Korshær. Foto: Anders Knudsen
Fra Michelin-stjerner til restemad. Simone har en meningsfyldt hverdag hos Kirkens Korshær.

NYKØBING: - Du må undskylde, hvis jeg farer frem og tilbage hele tiden, tirsdag er den dag på ugen, hvor jeg har allermest travlt, er det første, der kommer over læberne på Simone Bundgaard Mistarz, da vi sætter os ned i Kirkens Korshærs varmestue på Jernbanegade i Nykøbing for at tale om hendes arbejde.

Hun lyver ikke - hun farer frem og tilbage for at holde styr på alt det, der bare helt organisk opstår omkring hende denne formiddag.

Sådan er jobbet som varmestueassistent: Der er hele tiden noget at holde styr på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er vel en slags blæksprutte her. Jeg sørger for, at alting bare glider nogenlunde, og jeg skurer toiletter, laver mad og alt midt imellem, forklarer Simone Bundgaard Mistarz.

Læs også: Vil til kamp mod unges ensomhed

Evnerne i køkkenet kommer oftest til udtryk, når der er lidt skæve retter på menuen. Foto: Anders Knudsen

Kok eller mekaniker

Jobbet har hun haft siden foråret 2020, hvor hele verden gik lidt i stå.

Men hun kommer med en baggrund, der nok er lettere aparte - Simone er nemlig uddannet kok.

- Da finanskrisen ramte der i 2008, fandt jeg ud af, jeg skulle have mig en uddannelse indenfor noget praktisk. Og det stod mellem automekaniker og kok - og fordi kokkeuddannelsen startede først, blev det den, jeg startede på. Og det er måske ikke så skidt, for jeg har jo altid godt kunnet lide at spise mad, så selvfølgelig kan jeg også lide at lave den, forklarer Simone og trækker på smilebåndet.

Da finanskrisen ramte der i 2008, fandt jeg ud af, jeg skulle have mig en uddannelse indenfor noget praktisk. Og det stod mellem automekaniker og kok - og fordi kokkeuddannelsen startede først, blev det den, jeg startede på.

Simone Bundgaard Mistarz, varmestueassistent, Kirkens Korshær
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ren verdensklasse

Beslutningen om at begynde på uddannelsen som kok fortrød hun ikke.

Den førte hende over spisesteder i Ribe, København og ikke mindst Færøerne, hvor hun tog en sæson på restaurant Koks, der i dag har to af de meget prestigefyldte Michelin-stjerner.

- Jeg fik tilbudt at komme derop, og det sagde jeg heldigvis ja til. Jeg var med på holdet, da vi fik den første stjerne, forklarer Simone.

Det handler om at få tingene til at glide - det betyder, at Simone klarer det, der nu skal klares. Foto: Anders Knudsen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Frivilligheden hersker

Det er ikke helt den samme jobbeskrivelse, hun har i dag.

Tirsdag står den på flæskesteg med det hele - og det er ikke den uddannede kok, der står bag kødgryderne, nej, det er de frivillige kræfter, der trækker læsset.

- Jeg er mest i køkkenet, når vi skal lave noget, der måske er lidt uden for det sædvanlige. Jeg står for det der med at lave en vegetarret eller rydde lidt op i tingene, når det er fredag. Så får jeg lov. Men det vigtigste er de frivillige kræfter - uden dem kunne vi ikke få det her til at hænge sammen, forklarer Simone Bundgaard Mistarz.

Køkkenet er omdrejningspunktet i varmestuen, men det er ikke dér, Simone spenderer det meste af sin tid. Det er mellem de frivillige og brugerne.

- Der sker altid noget her - sådan vil det være. Man møder ind, og så er det ellers bare at rulle med de ting, der kommer. Der er ikke to dage, der er ens, og det er skægt.

- Og det er dejligt, at jeg faktisk har tid til at have et liv. Det har man ikke, når man arbejder 70 eller 80 timer på en restaurant, forklarer Simone Bundgaard Mistarz.

  • Nyk Simone 20
    Simone Bundgaard Mistarz er uddannet kok, men bruger meget af sin dag på at koordinere indsatsen i Kirkens Korshær. Foto: Anders Knudsen
  • Nyk Simone 14
    Evnerne i køkkenet kommer oftest til udtryk, når der er lidt skæve retter på menuen. Foto: Anders Knudsen
  • Nyk Simone 08
    Det handler om at få tingene til at glide - det betyder, at Simone klarer det, der nu skal klares. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Annonce
Annonce
112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Annonce
Annonce
112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum