Annonce
Indland

Grøntsager og bæredygtighed er ny trend ved kokke-EM

Kokkekonkurrencen Bocuse d'Or afslører nye madbevægelser. Onsdag vides det, om Danmark ryger til VM.

Et hjerte af hvidkål tilberedt i lutter smør.

Det er en af de retter, som den danske dommer Francis Cardenau fremhæver efter første dag af den europæiske del af den internationale kokkekonkurrence Bocuse d'Or i Budapest i Ungarn.

EM-konkurrencen foregår 10.-11. maj og skal resultere i, at ti kokke bliver udtaget til at konkurrere blandt 24 kokke ved VM-konkurrencen i Lyon i januar 2017.

- Det er en stor konkurrence, som betyder utroligt meget. Den giver ny energi til kokke rundt i hele verden og viser de nye tendenser inden for mad, siger Francis Cardenau.

Og i år er det grøntsagerne, der trender, mener han.

- Der er helt klart en grøntsagsbevægelse i gang. Der er lige så meget fokus på grøntsager som på kød. Og det er nyt. Det viser, at man også tænker på bæredygtighed og på naturen.

- Og så skal man være dygtig, når man arbejder med grøntsager, da de skal give lige så meget fyld som kød og være lige så smagfulde.

En anden ting, han nævner, er enkelhed i tilberedningen.

- I dag fik jeg serveret et hjerte af hvidkål tilberedt i ren smør. Og den var varm. Det var meget lækkert. Det er vigtigt, at det ikke ligner konditorarbejde, men at det er godt håndværk.

Fra Danmark er det køkkenchefen på den københavnske restaurant Kadeau, Morten Falk, og assistenten Emil Rodam, udlært kok fra restaurant Studio, som skal konkurrere onsdag. Og forhåbningen er stor.

- Morten Falk står rigtig godt, og lige nu vil jeg skyde på, at der er en 95 procent chance for, at han kommer til Lyon, siger Francis Cardenau.

Francis Cardenau er blevet udvalgt til at være dommer ved den prestigefyldte konkurrence. Han er medejer af Le Sommelier og steakrestauranten Mash og er kendt for som den første i Danmark at skaffe to Michelinstjerner til en dansk restaurant - den tidligere restaurant Kommandanten.

Bocuse d'Or, som er opkaldt efter den franske køkkenchef Paul Bocuse, har eksisteret siden 1987 og finder sted hvert andet år i Lyon i Frankrig.

I 2011 vandt kokken Rasmus Kofoed fra Geranium, og i 2013 blev sølvmedaljen hjemtaget af kokken Jeppe Foldager, der dengang var souschef på Søllerød Kro, og som siden er skiftet til jobbet som køkkenchef på Alberto K.

Annonce
Indland

Jagtulykke koster 53-årig mand livet

112

Anklager vil have betjent straffet for udrykning med 200 km/t

Annonce
Annonce
Lolland

Overrasket over fremmøde efter stort forarbejde: Kun én mødte op

Nykøbing

Stort rykind: Nu er Nykøbing fyldt med børn

Falster

Ville fjerne gedehams: Det endte med besøg af brandvæsenet

Politik

SF kan blive kongemager eller ligegyldig efter EU-valg

Guldborgsund

Indenfor få uger går det i gang: Stort projekt lige i bymidten

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Sport

- Hold da op! Det er den største sensation i nyere tid

Sport

Manden bag miraklet: - Jeg kniber mig i armen

Sport

Uforstående Nolsøe: Alle havde jo dømt os ude på forhånd

Udland

Premierminister udsat for attentat: Stadig i alvorlig tilstand

Knuthenborg

I overskud i København: Nu får Knuthenborg glæde af dem

Sport

Keeper reddede Nykøbing FC kort før tid

Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Musik

Nægter at have truet: Udsmidt deltager afviser alt

Boksning

18-årige Cecilie overbeviste

Annonce
Annonce
Lolland

- Kommunen skubber ansvaret væk, og lægger det over på de frivillige

Lokal nyt

Advarer før pinsen: Tænk jer om

Indland

Jagtulykke koster 53-årig mand livet

Guldborgsund

Kendt bageri skifter navn: Det skal det hedde

Guldborgsund

Undrer sig over helt nye detaljer i brev

Lokal nyt

Efter lønfusk for millioner: Bemærkelsesværdig ændring møder kritik

Sport

Sendte pædagogerne op i det røde felt: Nu har han fået 3-årig kontrakt