Annonce
Lokal nyt

Region Sjælland får alvorlig kritik for adgang af persondata

Arkivfoto
Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af Region Sjællands manglende sikkerhed ved adgang til persondata.

Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af Region Sjælland for bred adgang til patientlister på hospitalsafdelinger og persondata i regionen uden tilstrækkelig sikkerhedsforanstaltninger.

Det skriver tilsynet i en pressemeddelelse.

Kritikken er rettet mod, at regionen har givet alle autoriserede brugere adgang til patientlister med personoplysninger på samtlige af regionens hospitalsafdelinger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge tilsynet er over 16.000 brugere autoriseret til at tilgå alle hospitalernes patientlister.

Datatilsynet modtog en henvendelse om, at medarbejdere hos regionen via forsiden på Sundhedsplatformen har adgang til alle patientlister på tværs af alle regionens hospitaler.

På den baggrund indledte tilsynet en sag af egen drift, hvilket er baggrunden for den udtalte kritik.

Derudover mener tilsynet, af regionens logningspraksis ikke har kunnet skabe en sammenhæng mellem konkrete opslag og personoplysninger, som er blevet tilgået gennem patientlisten.

Det vil sige, at man kan ikke se, hvem der har tilgået hvilken patients oplysninger.

- Regionen kunne derfor ikke dokumentere og følge op på et eventuelt misbrug af den omfattende brugeradgang til persondata, skriver tilsynet.

Patientlisterne indeholder blandt andet navn, cpr-nummer og indlæggelsessteder. Derudover kan de indeholde diagnoser og andre oplysninger.

- Det er et udtryk for et generelt problem. Det er af mere universel karakter, siger Allan Frank, it-sikkerhedsspecialist hos Datatilsynet.

/ritzau/

  • Arkivfoto
Annonce
Kultur

Kendt tv-vært har store ambitioner på Lolland-Falster - men har ét stort problem

Indland

Dræbte kone med kniv og håndvægt: Dømt til anbringelse

Annonce
Annonce
Kultur

Kendt tv-vært har store ambitioner på Lolland-Falster - men har ét stort problem

112

Blitz, blitz, blitz: Travl dag for politiets fartkontrol

Sport

NFC fik igen store klø

Indland

Dræbte kone med kniv og håndvægt: Dømt til anbringelse

Lolland

Købmand trækker sig: Har ikke tid

Lolland

Nu er den rejst: - Det er da rart. Jeg glæder mig til at blive færdig

Lolland

Lollandske børn går sultne i seng

Guldborgsund

Henter hjælp hos ekspert: Lokal bævers fremtid afgøres i løbet af et par uger

Sport

Direktør jubler: Den vildeste og største på Lolland-Falster

112

Dommer fængsler 15-årig i drabssag fra Husum - men ikke for drab

Sport

Den voldsomt onde ånd kommer til Nykøbing

Lolland

Tine sagde farvel til sosu-jobbet for at åbne egen klinik

112

Mand gik amok og slog politibetjent

Vejret

Weekendvejret på LF: Stort set tørt og varmest mod vest

112

Korsør-sagen: 15-årig pige fundet med strips om hænderne

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Havne-rådhuset: Direktør har 10 konkurser på CV’et

Politik

Vil erstatte den danske krone med euroen

Lolland

Forsinket færge udløser nødplan

Sport

Malte Ebert udgiver Danmarks officielle EM-sang

Lolland

Kommune på jagt efter drøvtyggende hjælp

Indland

Slut med notifikationer i hobetal på Aula

Kultur

Over 35 millioner afspilninger: Lokal musik-producerer har international succes