LOLLAND: Niels Jørgen Jørgensen har altid skilt sig ud fra mængden. Det var der ikke nogen, som tog meget notits af, da han som lille voksede op på en gård på Vestlolland.
Han ville hellere sjippe i skolegården end spille fodbold. Men da han blev syv år, vendte hele hans tilværelse sig på hovedet.
Han blev udset til at være alle tiders mobbeoffer i alle de år, han gik i folkeskole.
Blev kaldt trans
Sammen med en klassekammerat havde Niels Jørgen Jørgensen klædt sig ud som gamle damer, og legen fortalte veninden om i bussen på vej til skole.
Historien om den uskyldige udklædningsleg blev begyndelsen på de næste mange års brutale mobning.
- Jeg blev kaldt trans uden at vide, hvad det betød, siger Niels Jørgen Jørgensen, som græd hele vejen op ad markvejen til sit hjem.
- Jeg blev gjort opmærksom på, at jeg var anderledes og så begyndte mobningen, siger han.
Oplevelserne står lysende klart hos den nu 39-årige genbrugsekspert, der medvirker i DRs "Loppen & Lærlingen".
Tavse lærere
Ingen greb ind, da den lille dreng blev slæbt rundt i sneen, skubbet til og hånet.
Lærerene var ikke til nogen hjælp, så Niels Jørgen Jørgensen måtte gemme sig på skolens toiletter og tage bussen til skole to timer før alle andre for at undgå de værste overfald.
- Jeg var et almindeligt landbarn, og så kom der nogen, som ikke kunne rumme mig. Jeg var skydeskive for alle. Det var jeg bare, siger Niels Jørgen Jørgensen.
Niels Jørgen Jørgensen.Jeg var skydeskive for alle. Det var jeg bare.
Først da han kom på efterskole på Fyn, fandt han ro. Ingen konfronterede ham med, at han lignede en pige, gik med pels og var anderledes.
Mareridtet fortsatte
Men da han vendte tilbage til gymnasiet i Nakskov, fortsatte mareridtet.
- Alle vidste jo, hvem jeg var, så det hele begyndte bare forfra, fortæller han.
På gymnasiet, men også i ungdomsklubben, var han udsat for massiv mobning. I ungdomsklubben blev han holdt fast til et poolbord og kaldt grim.
Hvordan holdt du hovedet højt?
- Selv om bøllerne holdt foran ungdomsklubben med deres knallerter, gik jeg inden for og dansede til Macarena. Jeg havde gode venner, så hvorfor skulle jeg bare sidde derhjemme, siger han.
Vigtigt at tale om
Efter Niels Jørgen Jørgensen har medvirket i "Loppen & Lærlingen" og efterfølgende har været i Aftenshowet og fortalt sin historie om at være på tv og skille sig ud fra mængden, har han modtaget hadefulde beskeder.
Men også omsorgsfulde bemærkninger fra fortidens klassekammerater. Set i bakspejlet erkender de, at Niels Jørgen Jørgensen ikke havde en nem opvækst.
- Jeg synes, det er vigtigt konstant at tale om det. Der sidder mange derude, som er udsat for nøjagtig det samme, som jeg blev. Unge kan spejle sig i min historie om at føle sig forkert, og det skal vi konstant snakke om, siger Niels Jørgen Jørgensen.