Annonce
Guldborgsund

- Det er et stort boost: Million til Madens Folkemøde

Foto: Madens Folkemøde
Et statsligt million-tilskud får det naturligt nok til at boble af begejstring hos Madens Folkemøde.

Regeringen præsenterede mandag deres nye finanslov, og som det altid er med den slags økonomiske aftaler, er der utilfredse folk, og folk der er i den anden grøft.

Og en af dem, der må siges at være i den sidste positive grøft, er Madens Folkemøde, der afvikles på Lolland hver sommer. I loven var der nemlig afsat en million danske kroner til et nationalt grønt topmøde i 2024.

På topmødet skal førende tænkere og beslutningstagere drøfte, hvordan man kan skabe en større mangfoldighed af frugt og grønt i dansk madkultur og samtidig fastholde et stærkt landbrug, der skaber flere gode jobs i landområderne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et stort boost

Så derfor var det en mere end tilfreds formand for Folkemødet, som Folketidende talte med mandag aften.

- Det er vi glade for - af flere forskellige årsager. Det er jo en stor ting for os at afholde Folkemødet. Vi har hele tiden haft kommunerne og regionen til at støtte. Nu får vi statens opbakning. Det er en stor anerkendelse, synes jeg. Det er et stort boost, som giver os nye muligheder, siger formanden, Kasper Fogh.

Han glæder sig til, at millionbidraget giver mødet flere muligheder - og ser lyst på fremtiden med blikket på menneskers lyst til mad, hvordan man påvirker vores madvaner og fokus på den grønne omstilling.

Beslutningen om tilskuddet er endnu så dugfrisk, at det er tæt på umuligt for formanden at blive konkret på, hvad der vil ske på Madens Folkemøde, men han fortæller, at han mødes med direktøren Stine Lolk i næste uge, hvor de sammen lægger en slagplan og ser nærmere på folkemødets program.

Vil have inspirerende mennesker

Men han håber naturligvis at kunne lokke mennesker til, der kan inspirere og give flere mennesker lyst til at spise endnu mere sundt.

- Vi skal i gang nu, fordi invitationer og arrangementet skal gøres klar. Jeg har jo klare ideer om, hvilke mennesker der er interessante at høre. Og jeg håber da, at vi kan få flere af de vigtigste stemmer i Danmark hertil.

Det er ikke længe siden, at Lollands Kommune meddelte, at de trækker deres støtte til Folkemødet efter næste år. Derfor kommer tilskuddet også som en kærkommen økonomisk indsprøjtning for de relevante involverede.

Det er en proces, som Madens Folkemøde har arbejdet på i flere i flere år, hvor de løbende har haft kontakt til relevante ministerier, har bidt sig fast og løbende har banket på døren. Derfor har den statslige støtte intet med Lolland Kommunes kommende manglende støtte at gøre.

Det bliver større og vigtigere

- Jeg er bare enormt taknemlig. Det viser, at der stadig er nogle mennesker, der tror på, at vi laver noget vigtigt, og at vi kan finde ud af det, vi er i gang med.

- Det er dejligt med den støtte, vi har fået fra de to kommuner og Region Sjælland, og de kan også være glade over, at Folketinget ser det samme i det, som de gør. At staten også har ønsket at anerkende de samtaler, som, vi synes, er vigtigt i Danmark.

- At Madens Folkemøde har vokset sig til at være et arrangement, som staten ser positivt på. Det er jeg glad for, og det er et skulderklap til hele bestyrelsen for Madens Folkemøde, siger Kasper Fogh, der lover, at folkemødet bliver både større og vigtigere.

  • Foto: Madens Folkemøde
Annonce
Lolland

Ny ejer vil realisere kæmpe ferieby på Lolland

Lolland

Lokal forfatter nomineret til fornem pris

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Unge iværksættere fra Falster slog rekord i Løvens Hule

Lolland

Ny ejer vil realisere kæmpe ferieby på Lolland

112

Hurtig indsats: Bilbrand slukket før brandvæsnet nåede frem

Indland

Randers Kommune kræver knap 120 millioner fra Nordic Waste

112

271 taget i fartkontroller

Sport

NFC vender 0-2 til uafgjort i næstsidste testkamp

Lokal nyt

Lægemangel: Det står værst til i vores region

Sport

NFC-talent fik første startplads på landsholdet i dansk sejr

Lolland

Lokal forfatter nomineret til fornem pris

Indland

Medicin kan sætte turbo på nedbrydelsen af PFAS i kroppen

Vejret

DMI udsender varsel: Færgeafgange aflyst

Vejret

Voldsomt vejr på vej: Orkanstød rammer om under 24 timer

Guldborgsund

Nu er det afgjort: De skal bygge sygehusets nye sengebygning

Indland

Første gang i over et årti faldt salget

Lokal nyt

Andre golfklubber drukner - men her holder de åbent

Annonce
Annonce
112

Sigtet for voldtægtsforsøg og vold: Nu er 40-årig bag tremmer

Sport

Ærlig Cecilie Greve: - Det resultat kan vi godt leve med

Sport

NFC henter tårnhøj spiller i Hillerød

Femern

Nu har Femern-projektet nået lærlinge-milepæl

Lolland

Syrebombe smidt på Bjarnes museum

Sport

Skadesramte NFH pressede formstærke Ikast

Lokal nyt

Pengeregn over Lolland-Falster: Kvart milliard udbetalt