Ud over et hold fra Nakskov, der deltager i DM i Grill, bliver Nakskov også repræsenteret ved Hotdog DM 2023. Begge konkurrencer foregår ved Aarhus Food Festival 2. og 3. september i Tangkrogen.
Det er restauratør og chefkok på Restaurant Guldstuen og Restaurant Surt & Sødt samt Café KageHjørnet, Martin Rommel, der går ind i konkurrencen om at lave "Danmarks Bedste Hotdog."
Vinderen udpeges af et kræsent dommerpanel bestående af landets skarpeste kokke, madanmeldere og foodbloggere, mens titlen “Årets Hotdog Konge” går til den bedst-sælgende hotdog blandt festivalgæster.
Tænk ud af pølsebakken
På årets Food Festival skal der også uddeles prisen for den mest innovative hotdog til den hotdog-kunstner, der elegant formår at tænke uden for pølsebakken - som det formuleres af festivalen.
Men du serverer jo ikke hotdogs i dine restauranter og i cafeen. Hvorfor så stille op?
- Det lyder som en sjov konkurrence, og jeg er jo en konkurrence-tosse, begrunder Martin Rommel, der før har deltaget i kokkedysten Hell's Kitchen på tv.
De andre udvalgte, der skal deltage, er heller ikke folk, der normalt sælger hotdogs. De cirka 100 pølsevogne, der finde i Danmark, er jo ikke repræsenteret?
- Nej, men det er nok, fordi der er prestige i at prøve at lave noget andet, end det man normalt gør - og så vise, at det mestrer man også.
- Hvis jeg kåres for at lave "Danmarks Bedste Hotdog" vil jeg da udnytte det og ind imellem komme dem på menuen i Surt & Sødt og vil da også sælge dem fra vores foodtruck nogle gange, siger Martin Rommel.
Tilfreds udvikler
Og selv er han okay tilfreds med det, han vil byde på:
- I mine øjne er det en vinder-hotdog.
Kok Martin RommelI mine øjne er det en vinder-hotdog.
Festivalgæsterne skal betale 75 kroner for hver af de hotdogs, de vil smage. Pengene fra salget går ubeskåret til et velgørende formål. I år er det til Together for You, en NGO, der hjælper med genopbygningen af Ukraine.
30.000 plejer af besøge Aarhus Food Festival, hvor gæsterne kan gå på opdagelse i madens mange facetter hos over 250 dedikerede fødevarevirksomheder, producenter, madhåndværkere, foreninger og organisationer.
Lokalt islæt møder med dessert-hotdog
Direktør og gastronomisk chef på restaurant Falsters Kyst i Hesnæs møder sammen med konditor Torben Bang med en dessert-hotdog til Hotdog DM i Aarhus.
Mette Dahlgaard har deltaget i danmarksmesterskabet flere gange før, og også vundet den innovative pris for restaurant Gemyse i Tivoli med en vegetarpølse lavet på filodej og edamame-bønner - og holder kortene tæt ind til kroppen.
- Vi vil bruge årstidens frugt og urter, vi kan finde omkring os, men eller vil jeg ikke sige mere. Det er taktisk klogest, ved jeg.
- For vi kokke hygger os meget ved Hotdog DM, men vi vil også alle sammen gerne vinde. Torben Bang skal komme med fif og tricks til de søde ting, og jeg spiller ind med smag og skæve kombinationer - og går efter at vinde, gentager Mette Dahlgaard.
De deltager i Hotdog DM 2023
- Treetop Restauranten (Vejle)
- Bjørnekælderen (Frederiksberg)
- Den Gamle Stald - Det Grønne Museum (Auning)
- Restaurant Surt & Sødt (Nakskov)
- Molskroen (Ebeltoft)
- Oké - Ruths Hotel (Skagen)
- Dauphine (Aarhus)
- Falsters Kyst (Hesnæs)
- Restaurant ET (Aarhus)
- Frank's Kro x John's Hotdog Deli (København)
- Restaurant Teddy (Hillerød)
- Den Hvide Hest (Kolding)
- Restaurant Hærværk - Havnens Fiskehus - Berta Bageri - Gamma - Nabo Kiosk (Aarhus)
- Pasfall (Odense)