Annonce
Maribo

Nyt studiespor skal hjælpe på stort problem

Thomas Jørgensen og Michael Levy Bruus håber at nogle af fremtidens håndværkere begynder deres uddannelse med en hf på Maribo Gymnasium. Foto: Palle Nevad Frandsen
På Maribo Gymnasium kan man i fremtiden tage en hf-linje, der er fokuseret på at få de unge til at tage en erhvervsuddannelse.

På Maribo Gymnasium vil ledelsen nu aktivt tage del i udfordringen med at skaffe flere unge til håndværksfagene. Derfor kan både nuværende og fremtidige elever vælge en såkaldt håndværker-hf, der sender dem videre på vejen mod at blive eksempelvis tømrer, murer eller maler.

På den måde kan vi også bidrage til, at vi også i fremtiden har masser af gode håndværkere, som vil være vigtige for Lolland-Falster.

Michael Levy Bruus

Den nye linje har gymnasiet skabt i samspil med både elever og personale, og den skal ses som et supplement til de unge, som måske gerne vil være håndværkere, men ikke er helt klar over retningen, og samtidig gerne vil have en gymnasial uddannelse med i bagagen.

For rektor Michael Levy Bruus og uddannelsesleder Thomas Jørgensen er linjen et anderledes bud på reformkommisionens arbejde med at skaffe flere unge til erhvervsuddannelserne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Fra politisk side vil man gerne begrænse adgangen til de gymnasiale uddannelser, og på den måde få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse. Vi mener ikke, at man skal sætte barrierer op, men i stedet for inspirere de unge til at gå videre til at blive håndværker, siger Michael Levy Bruus.

For få faglærte

Vælger eleven den nye retning, vil der blive mulighed for at blandt andet at komme i uddannelsespraktik på Celf, ligesom erhvervspraktikken kan blive hos en lokal håndværker. Med huen på hovedet kan eleverne gå videre til Celf, hvor de træder ind på grundforløb 2, og dermed sparer et halvt år.

Michael Levy Bruus anerkender, at der er for få faglærte i Danmark, men vil til gengæld ikke købe ind på at for mange går på gymnasiet.

- Den problematik er korrekt, hvis du kigger på steder som København eller Gentofte, men vi er et helt andet sted. I vores område er der ikke for mange på gymnasiet, men vi kan stadigvæk være med til at løfte problematikken om at hjælpe flere unge til en erhvervsuddannelse.

For nogle af de unge mennesker kan springet fra folkeskolen til enten mesterlære eller erhvervsuddannelserne være meget stort. På uddannelserne er gennemsnitsalderen 25 år, og ude i virksomhederne er den endnu højere og tonen nok også noget hårdere. Derfor kan de ekstra år på hf være med til at give lidt tiltrængt modenhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere bliver lokalt

Når gymnasiet tager aktivt del i at få unge videre til en håndværkeruddannelse, har det også et lokalt perspektiv. For mens mange af dem, der søger videregående uddannelser, rejser væk fra landsdelen, så bliver mange håndværkere i lokalområdet.

- På den måde kan vi også bidrage til, at vi også i fremtiden har masser af gode håndværkere, som vil være vigtige for Lolland-Falster. At de så på en håndværker-hf også kan styrke deres sproglige kompetencer, og stå stærkt til den internationalisering, som kommer til vores landsdel, er blot en ekstra fordel, forklarer Michael Levy Bruus.

De første hf-elever er allerede begyndt på linjen.

  • _MG_7688
    Thomas Jørgensen og Michael Levy Bruus håber at nogle af fremtidens håndværkere begynder deres uddannelse med en hf på Maribo Gymnasium. Foto: Palle Nevad Frandsen
Annonce
Lolland

Lokale campingpladser slået på målstregen i kamp om ny pris

Lolland

Fornem hæder til Knuthenborg Safaripark

Annonce
Annonce
Lolland

Fornem hæder til Knuthenborg Safaripark

Lolland

Restauratør plaget af falsk rygte: - Det er eksploderet fuldstændig

Sport

Målfest i Boxen: - Snæver sejr over bundhold

Guldborgsund

Aflyser hver anden afgang i flere dage

Guldborgsund

Bedre ende fleste andre: Lokalt gymnasium er i top fire på særlig liste

Guldborgsund

Ulla vil testamentere sit hus til bæredygtighed

Sport

Så gik den ikke længere foran rekordpublikum i Maribo

Lolland

Lokale campingpladser slået på målstregen i kamp om ny pris

Sport

Horsens-spøgelset skal jages ud af Nykøbing

Indland

Forsvaret sænker krav til kommende værnepligtige

Indland

Beredskabsdirektør: Regeringen bør bede danskerne forberede sig på krise

Sport

Tilbage efter skade: TSØ-profil klar til topkamp

Guldborgsund

Plastikvægge skal sikre havneområde mod oversvømmelse

Politik

EU-politikere opfordrer kong Frederik til at give dem ordener

Indland

Interessen for at donere penge til Ukraine er dalet markant

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Smadret af stormfloden i oktober: Nu er der nyt om lokal havn

Lolland

25 år med chokolade: Bolines bøffer er en klassiker

Indland

Fredsgudstjeneste med statsministeren markerer krig i Ukraine og Gaza

Lokal nyt

Vil du også have del i pengene? Andel Energi sender advarsel til borgere

112

19-årig fængslet: Sigtet for at afpresse mand fra Lolland

112

Høj transport kom i vanskeligheder i Guldborgsundtunnellen

Sport

Kreditor sender Nykøbing FC-konkurrent i rekonstruktion