Annonce
Lolland

Unge ser flere muligheder i fremtiden

Julian Jensen, Kathrine Engberg Nielsen, Amalie Jeldorf, Carl-Gustav Rasmussen og Jeffrey Minkkinen er blevet færdige med talentprogrammet på Maribo Gymnasium. Foto: Claus Hansen

Fem unge talenter fra Maribo Gymansium har brugt en del af coronatiden på at blive bedre til naturvidenskabelige fag.

MARIBO For fem gymnasieelever fra Maribo Gymnasium var coronatiden lidt mere bitter end for kammeraterne. De var nemlig gymnasiets udvalgte talenter og skulle have været på flere science-camps i Sorø - men alt blev afviklet online i stedet for.

Julian Jensen, Kathrine Engberg Nielsen, Amalie Jeldorf, Carl-Gustav Rasmussen og Jeffrey Minkkinen går alle i 3.C, og de takkede alle ja, da de blev tilbudt talent-undervisningen. Fælles for dem alle var, at de så frem til at møde andre unge fra Østdanmark, men lige den del blev altså ikke til noget. Alligevel er de glade for at have været en del af programmet.

- Det var spændende at blive undervist af professorer, der virkelig har specialiseret sig indenfor de områder, som vi hørte om, siger Amalie Jeldorf, der så tilbuddet som en unik læringsmulighed.

Samtdig giver det eleverne mulighed for at møde andre, der har samme lyst til både at fordybe sig i lidt mere specialiserede emner, og få noget ekstra udfordring i undervisningen.

- Vi får noget ekstra viden, som vi også kan trække på, når vi kommer tilbage på gymnasiet, og som vi kan dele ud af til vores klassekammerater, forklarer Julian Jensen.

Prøvede bioteknologi

Han har sammen med Kathrine Engberg Nielsen fulgt det talenthold, der satte fokus på bioteknologi, og de to fik nogle helt andre muligheder, end der ellers har været på gymnasiet.

- Maribo Gymnasium har ikke bioteknologi som et fag, men det består af en blanding af både biologi og kemi, så man kan bruge viden fra begge dele i faget, fortæller Kathrine Engberg Nielsen.

De to kom på de tre camps igennem emnerne mikrobiologi, epigenetik og immunologi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et meget højere niveau

Gymnasiets tre andre talenter var på fysik-matematik-retningen, og de kom til at arbejde med astronomi, fusion som energiform og eksperimentalfysik, simulering og modellering.

- Det var emner, som vi normalt ikke kommer rundt om i undervisningen, og det foregik på et højere niveau, siger Carl-Gustav Rasmussen, mens Jeffrey Minkkinen især var tiltrukket af muligheden for at dykke ned i astronomien.

- Vi har også astronomi på gymnasiet, men her kunne vi lære noget helt andet og samtidig blive undervist af en professor, og det tiltrak.

Maribo Gymnasium har en talentkoordinator, Kim Smidt-Nielsen, som sammen med underviserne i de enkelte fag udvælger dem, der kunne drage nytte af at komme på et talenthold. Ikke alle siger ja, for det kræver ekstra arbejde, som ligger udover skoletiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fremtid som efterforsker

Fælles for hovedparten af de fem talenter er, at talentundervisningen ikke har gjort dem mere sikre på, hvilken sti mod fremtiden de skal følge, når de forlader gymnasiet næste år. Kun Julian Jensen står helt fast på sin fremtid.

- Jeg står fast på, at jeg gerne vil være politibetjent. Men efterfølgende kan jeg læse videre til efterforsker, og der kan jeg bruge nogle af de teknikker, som jeg har lært her. Det kan være med til at øge forståelsen af, hvorfor noget er sket på en bestemt måde.

Jeffrey Minkkinen har det bestemt ikke på den måde.

- Forløbet har gjort mig mere forvirret. Men det er måske godt nok alligevel, for så tænker jeg mere over, hvad det er, jeg skal, for det er et stort valg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et farvel til jurastudiet?

Hos Amalie Jeldorf har jurastudiet været målet lige siden, hun var lille, men hun er ikke længere sikker på, at det er love og regler, hun skal dykke ned i.

- Nu har jeg pludselig set, hvor mange andre muligheder, der er, og oplevet jobs, som jeg slet ikke rigtigt kendte til. Det har også fået mig til at tænke mere over fremtiden fremfor bare at springe ud i noget og så finde ud af, at det var et forkert valg.

Kathrine Engberg Nielsen er lige så forvirret som Jeffrey Minkkinen.

- Pludselig er der åbnet døre med mange forskellige muligheder, og nu er der næsten for mange til, at man kan vælge.

Den sidste mand i gruppen, Carl-Gustav Rasmussen, er ikke nødvendigvis blevet mere forvirret, men har brugt talentundervisningen til at blive bekræftet i sit valg af fokusområde, som er indenfor datalogi.

Inden de når så vidt, er der dog endnu nogle måneder tilbage på gymnasiet i Maribo, og samtidig er det næste hold ved at blive udvalgt til talentcampen i Sorø. At der er lollandske talenter, som er klar til udfordringen, er der ingen tvivl om på gymnasiet.

  • Julian Jensen, Kathrine Engberg Nielsen, Amalie Jeldorf, Carl-Gustav Rasmussen og Jeffrey Minkkinen er blevet færdige med talentprogrammet på Maribo Gymnasium. Foto: Claus Hansen
Annonce
Lolland

Strømafbrydelse var en fejl på kort

Sport

Penge på vej: Gode nyheder til Rene Holten efter OL-billet

Annonce
Annonce
112

Dramatik ved højlys dag: Fægtede med knive og hoppede ud ad vindue

Sport

Er Esbjergs skadede stjerner klar til finalebraget mod NFH? Her er trænerens svar

NFH i DM-finalen

Spændt formand inden håndbold-braget: - Det vil være det største

112

Korsør-sagen fortsætter i retten: Følg livebloggen her

Lolland

Strømafbrydelse var en fejl på kort

Indland

Efter stort skænderi: Nu vender flere kendte kanaler tilbage til dit tv

Sport

Penge på vej: Gode nyheder til Rene Holten efter OL-billet

Indland

Første skridt mod lavere moms? Skatteminister vil kigge på muligheden

Sport

Lokalt brydehåb er usikker på karrieren efter misset OL

Indland

Regioner: Der er behov for 1,1 milliarder til hospitalsudstyr

Politik

Løkke erkender at have gennemført skadelig politik

Indland

Sender nødråb til minister: Levestederne forsvinder

Lolland-Falster

Skole søger nye unikke talenter: Og det koster ingenting

Falster

Krølls kvaler fortsætter: Skal indlægges igen

Udland

Irans præsident og udenrigsminister er døde efter helikopterstyrt

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Peder stopper efter 33 år

Vejret

Varm uge skydes i gang med høj sol: Men regn truer

Politik

Efter få timer oppe: Valgplakater flået ned

Lolland

Efter stormen: Nakskov får penge til genopbygning

Guldborgsund

Skeptisk overfor nyt rådhus: Frygter flere sygemeldinger

Falster

Ville fjerne gedehams: Det endte med besøg af brandvæsenet

Vejret

Byger popper op i den sydlige del: Vejrskifte på vej