Aalborg Håndbold fortsætter overlegen sejrsmarch

Niklas Landin var en afgørende figur, da Aalborg Håndbold lørdag tog sin 12. ligasejr af 12 mulige. (Arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Niklas Landin stod en stor første halvleg, da Aalborg Håndbold dukkede Bjerringbro-Silkeborg.

Aalborg Håndbolds stjerner har fundet melodien i denne sæson og er i øjeblikket urørlig i den hjemlige liga.

Lørdag blev det til en klar 34-28-sejr over Bjerringbro-Silkeborg (BSH) på hjemmebane, og dermed har Aalborg nu vundet 12 ud af 12 kampe i Herreligaen.

Aalborg har 24 point for 12 kampe på førstepladsen, og det er syv point mere end den nærmeste forfølger, Fredericia.

Lidt længere nede i tabellen er det regerende mesterhold, GOG, efter en skrækkelig sæsonstart ved at finde formen.

29-26-sejren over Skjern lørdag var holdets tredje ligasejr i træk, og den var i høj grad orkestreret af Emil Madsen, som funklede med 13 mål og 6 assister.

I Aalborg blev målene fordelt langt mere ud på begge hold, men i første halvleg var Niklas Landin til gengæld i en klasse for sig selv.

11 gange stoppede landsholdsstjernen en BSH-skytte, og det var i høj grad med til at sikre en pauseføring på 20-16.

Det blev udbygget til fem- og seksmålsføringer i starten af anden halvleg, hvor udeholdet smed for mange bolde væk og var på randen af et kollaps.

Efter en timeout strammede BSH dog gevaldigt op i begge ender, og det begrænsede skaden, omend Aalborg aldrig lod gæsterne komme tæt på for alvor.

Efter 34 scoringer i træk brændte Kristian Bjørnsen for første gang i sæsonen et forsøg, men den norske fløjspiller var med fem scoringer på seks forsøg blandt sit holds skarpeste.

Mikkel Hansen lavede seks mål - fire på straffekast - og fem assister.

• DENMARK CHAMPIONS LEAGUE men''s handball: Aalborg Handball - Kolstad IL