AC Milan sænker Berlusconis klub med kanonkugle

Junior Messias (til højre) scorede til 1-0 ude mod Monza efter en halv time. Foto: Marco Bertorello/Ritzau Scanpix
Junior Messias scorede, da AC Milan med en bænket Simon Kjær vandt 1-0 ude over Christian Gytkjærs Monza.

Efter en sløj indledning på 2023 er AC Milan nu oppe på to sejre i træk i Serie A.

Lørdag vandt mesterklubben med 1-0 ude over Monza på et mål af brasilianeren Junior Messias.

Monza er ejet af den forhenværende premierminister Silvio Berlusconi, der tidligere med enorm succes har ejet AC Milan i mere end tre årtier.

Selv om afstanden på 18 point op til topholdet Napoli ser ud til at blive umulig at hente for Stefano Piolis mandskab, var sejren vigtig for Milan i det tætte ræs om ligaens fire Champions League-billetter.

Klubben hopper forbi både Atalanta og Roma og op på tredjepladsen i Serie A-tabellen, men de to forfølgere har dog spillet en kamp færre.

For anden ligakamp i træk var Zlatan Ibrahimovic på bænken for Milan, og den 41-årige svensker kom heller ikke lørdag på banen for første gang efter sin knæskade. Hans seneste kamp daterer sig derfor stadig til 22. maj sidste år.

Også Simon Kjær så hele opgøret fra bænken, mens Monza-danskeren Christian Gytkjær blev skiftet ind efter 69 minutter.

Opgøret blev afgjort med et brasiliansk tordendrøn efter en halv times spil.

Junior Messias samlede en nedfalds bold op på kanten af feltet og trykkede bolden hårdt mod mål. Keeper Michele Di Gregorio fik en lap på, men kunne ikke forhindre kanonkuglen i at gå i nettet.

Føringen burde være blevet udbygget og kampen lukket, men Milan var uskarpe foran mål.

Det dyre og knap så succesfulde indkøb Charles De Ketelaere var blandt synderne, da han brændte en direktør i kampens slutfase.

Byrivalen Inter, der ligger nummer to i Serie A, snuppede også tre point lørdag. Det gjorde holdet via en 3-1-sejr på hjemmebane over Udinese.

Romelu Lukaku bragte Inter i front på et straffespark. Belgieren brændte først, men der blev dømt omspark, og i andet forsøg var Lukaku sikker.

Sandi Lovric udlignede for Udinese lige før pausen, men i anden halvleg sørgede Henrikh Mkhitaryan og Lautaro Martinez med hver sit kontramål for, at Inter reducerede afstanden op til Napoli til 15 point.