AC Milan slider sig videre mod tamme Tottenham

Pierre-Emile Højbjerg opildnede Tottenhams fans efter sin afslutning i anden halvleg. Tottenham røg dog ud af Champions League. Foto: Paul Childs/Ritzau Scanpix
Tottenham kunne ikke åbne AC Milans defensiv og måtte nøjes med 0-0 hjemme. Italienerne vinder 1-0 samlet.

For første gang i 11 år er AC Milan klar til kvartfinalen i Champions League.

For selv om AC Milan med syv titler er den næstmest vindende klub i Europas bedste turnering har det seneste årti budt på magre internationale resultater, men måske er bedre tider på vej.

Onsdag aften blev billetten til kvartfinalen booket ved at spille 0-0 ude mod Tottenham. Dermed avancerer Milan med 1-0 samlet efter det mål, som Brahim Díaz scorede i det syvende minut af den første kamp for tre uger siden.

Spanieren var også et af de mest livlige islæt på det italienske hold i onsdagens nullert, men det var hans holdkammerater i den anden ende af banen, som lavede det hårdeste arbejde.

Landsholdsanfører Simon Kjær sad på bænken i hele opgøret.

Det stod hurtig klart, at Milan jagtede den nulløsning, som ville sende holdet videre.

Derfor fik Tottenham foræret mere og mere boldbesiddelse, som kampen skred frem, men uden at Harry Kane, Pierre-Emile Højbjerg og de andre Spurs-spillere forvaltede den til noget brugbart.

I et forsøg på at få scoret et forløsende mål, der kunne udligne det samlede regnskab, forsøgte Højbjerg at tage sagen i egen hånd efter lidt over en times spil.

Han driblede i feltet og afsluttede til sidst med et hårdt spark fra en spids vinkel. Forsøget blev reddet til hjørne, og den danske afslutter forsøgte at opildne lægterne til at lægge større pres på gæsterne.

Inden en forventet hektisk slutfase gjorde hjemmeholdet det sværere for sig selv. Den argentinske stopper Cristian Romero savede Theo Hernández over og fik sit andet gule kort med lidt under et kvarter tilbage af den ordinære spilletid.

Med ti mand tilbage på banen lykkedes det ikke for Tottenham at få scoret det mål, der kunne have fremtvunget forlænget spilletid. Harry Kane var ellers tæt på i tillægstiden, men hans hovedstød blev reddet. Bagefter ramte Milan stolpen i den anden ende.