Argentina sætter verdensmestre på plads

Argentina fik oprejsning for det skuffende exit ved VM, da holdet vandt hele 4-1 over Spanien. - Vi kunne lige så godt have vundet VM, siger ny landstræner.

De spanske verdensmestre i fodbold fik sig en øretæve på 1-4, da holdet gæstede Argentina i Buenos Aires. Det fik den ny argentinske landstræner, Sergio Batista, som har overtaget jobbet efter Diego Maradona, til at skamrose sit hold.

- Vi blev sendt hjem fra Sydafrika, men vi kunne lige så godt have vundet VM, mener Sergio Batista.

Mens Argentina blev slået ud af Tyskland i VM-kvartfinalen med et sviende nederlag på 0-4, så vandt Spanien sommerens slutrunde med flot boldbesiddende spil.

Men det fik argentinerne effektivt sat en stopper for sent tirsdag aften.

- Hvis Spanien ikke lignede det hold, som vandt VM, så var det Argentinas fortjeneste. Vi spillede på den måde, som vi ville, forklarer Sergio Batista.

Især Argentinas offensiv sprudlede, og VM-skuffelsen Lionel Messi var anderledes i hopla, da Barcelona-stjernen bragte sit mandskab i spidsen efter 10 minutter.

Messis angrebsmakkere Gonzalo Higuain og Carlos Tévez ville også lege med og øgede føringen til 3-0 inden pausen, inden Spanien reducerede ved indskiftede Fernando Llorente sent i anden halvleg.

Argentinas Sergio Aguero sørgede dog i kampens sidste minutter for at gøre ydmygelsen total, selv om Spaniens landstræner Vincente del Bosque forsvarede sit mandskab efter kampen.

- Vi tabte med ære og gav aldrig op, siger Vincente del Bosque.

- Argentina var meget hurtige i angrebet, hvor de flytter bolden godt, og det var naturligt, at de styrede kampen. De efterlod os slet ikke plads til at spille, begrunder den spanske landstræner det store nederlag.