Annonce
Sport

Astralis har ladet batterier op til CS2-udgivelse

Benjamin "blameF" Bremer skal som in-game leader fremover navigere sine Counter-Strike-tropper hos Astralis rundt i det nyudgivne Counter-Strike 2. (Arkivfoto). Foto: Astralis/Free
Onsdag blev Counter-Strike 2 udgivet, og alle hold vil nu løbe om kap for hurtigst at få greb om spillet.

Onsdag skete det, som hele Counter-Strike-verdenen i mange måneder har ventet på skulle ske, men ikke vidst, hvornår ville ske. Spiludbyderen Valve udgav spillet Counter-Strike 2.

Med et fingerknips er Counter-Strike Global Offensive, i daglig tale kendt som CS:GO, fortid og erstattet af den nye og opdaterede version af spillet.

Ud over et grafisk løft er spillet grundlæggende det samme, men en del ting er også nye. De enkelte våbens effekt kan være ændret, man kan skære huller med sine skud gennem røggranater og andre ting, som for udenforstående kan virke ubetydelige, men som ændrer spillet voldsomt på de taktiske plan.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En betaversion af spillet har været tilgængeligt for mange spillere i en periode, men det er først nu, hele spillet er blevet frigivet, og alle spillere og hold skal til at træne og indstille sig på ændringerne.

Hos det danske hold Astralis, som vandt fire majortitler, de største turneringer i Counter-Strike, i CS:GO, har man bevidst været selektive med turneringsdeltagelser den seneste tid.

Man har villet være sikker på, at batterierne var ladet op til den investering i træning, der skal til for hurtigt at kunne mestre det nye spil, fortæller sportsdirektør Kasper Straube.

- Hvis vi skulle være klar til den opgave, så var vi nødt til at være friske. Vi skal alle sammen presse helt i bund med det nye spil, så opladede batterier har været en vigtig overvejelse på det seneste for os, siger han.

Astralis er en stor organisation med mange mennesker og penge i ryggen på holdet, som kan tillade sig kigge fremad og planlægge.

Sådan er det ikke for alle hold, og turneringskalenderen har for mange stadig været fyldt helt op til spiludgivelsen onsdag.

Astralis-stjernen Nicolai "dev1ce" Reedtz har selv tidligere været sygemeldt med stress, og han kan godt frygte, at udgivelsen af CS2 kan ramme nogle spillere, som ikke har formået at forberede sig på, hvad der venter.

- Jeg tror, der er en kæmpe risiko for, at der er nogle spillere, som kører sig steder hen, hvor de går for langt, siger han.

- Det er i forvejen en lang sæson, og når der lige pludselig kommer et nyt spil, så skal man i hvert fald kunne lægge omkring 60 timer om ugen i træning til at begynde med.

Hos Astralis har man ifølge sportsdirektøren forsøgt at fokusere arbejdet og træningen på det seneste på de områder, som man vidste også kunne bruges, når CS2 udkom.

De nye, taktiske muligheder og udfordringer skal dog først afsøges for alle holdene, og der har været meget snak om, at der kan blive rusket godt op i styrkeforholdene i verdenstoppen. I hvert fald i en periode.

Astralis' holdkaptajn, in-game leader Benjamin "blameF" Bremer, er dog ikke bekymret for, om han og holdet også kan gøre sig gældende i CS2.

- Mange af de hold, der er i toppen lige nu, vil også være i toppen fremover. Både fordi holdene ligger der grundet deres talent, og fordi det nye spil heller ikke er så forskelligt fra det gamle alligevel, siger han.

CS:GO er blevet spillet siden 2012, hvor det afløste Counter-Strike: Source.

/ritzau/

  • BLAMEF_RITZAU
    Benjamin "blameF" Bremer skal som in-game leader fremover navigere sine Counter-Strike-tropper hos Astralis rundt i det nyudgivne Counter-Strike 2. (Arkivfoto). Foto: Astralis/Free
Annonce
Sport

Ekspertens hårde dom: Der er nul procents chance

NFH i DM-finalen

Radiokommentator gik amok over NFH's finaleplads: Hør klippet her

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Stort potentiale: Vil gøre anonym gågade til et sprudlende torv

112

128 taget i fartkontroller

Indland

Efter stort skænderi: Nu vender flere kendte kanaler tilbage til dit tv

Indland

Advokat kræver knap 600.000 i erstatning til bortført pige

Sport

Ekspertens hårde dom: Der er nul procents chance

Indland

Første skridt mod lavere moms? Skatteminister vil kigge på muligheden

Guldborgsund

Der kom 267 motorcykler: Uventet kæmpe-opbakning til konfirmation

NFH i DM-finalen

Radiokommentator gik amok over NFH's finaleplads: Hør klippet her

NFH i DM-finalen

Spændt formand inden håndbold-braget: - Det vil være det største

Sport

Lokalt brydehåb er usikker på karrieren efter misset OL

Indland

Regioner: Der er behov for 1,1 milliarder til hospitalsudstyr

Politik

Løkke erkender at have gennemført skadelig politik

112

Ung kvinde sigtet efter livsfarlig beslutning

Falster

Krølls kvaler fortsætter: Skal indlægges igen

nfh i DM-finalen

Guldfest i Guldboxen: Biletterne rives væk

Annonce
Annonce
112

Dramatik ved højlys dag: Fægtede med knive og hoppede ud ad vindue

112

Kirkerup-sagen: Advokat kræver over en halv million i erstatning

Indland

Sender nødråb til minister: Levestederne forsvinder

Vejret

Varm uge skydes i gang med høj sol: Men regn truer

Sport

Er Esbjergs skadede stjerner klar til finalebraget mod NFH? Her er trænerens svar

Udland

Irans præsident og udenrigsminister er døde efter helikopterstyrt

Lolland

Efter stormen: Nakskov får penge til genopbygning