Atlético vrister sig fri i toppen af den spanske liga

Atlético Madrid slog søndag et lille hul til de nærmeste forfølgere fra Real Madrid og FC Barcelona i toppen af den spanske Primera Division.

Træner Diego Simeone fik fra bænken opildnet sine spillere til at hente en 2-0-sejr på udebane over Getafe.

Det var hårdt arbejde og ikke kønt fodboldspil, der sikrede Atlético de tre point. Trods sejren fik opgøret en frygtelig afslutning for topholdet, da topscorer Diego Costa måtte bæres fra banen med en skade.

Costa kastede sig fem minutter før slutfløjt efter en tværpasning og fik skrabet bolden i mål til 2-0. Uheldigvis for angriberen, som har scoret 26 ligamål i denne sæson, så fortsatte hans knæ og skinneben ind i stolpen.

Før sin scoring og skade havde Diego Costa netop brændt et straffespark på en aften, han sikkert ikke vil tænke tilbage på med den største glæde.

Holdkammeraten Diego Godín havde i første halvleg bragt topholdet foran på et hovedstød, men ellers levede gæsterne livet farligt i Madrid-forstaden Getafe.

I starten af anden halvleg måtte Atlético-målmand Thibaut Courtois hive en pragtredning frem, da Getafe var nærgående efter et hjørnespark. Kun Courtois' reflekser holdt Juan Rodriguez fra at score.

Atlético-spillerne så i lange perioder trætte ud, hvilket kan skyldes holdets tætpakkede program, der senere på måneden byder på to semifinaler mod Chelsea i Champions League.

Tidligere på ugen lykkedes det Madrid-klubben at slå FC Barcelona ud af Europas største klubturnering.

Atlético Madrid topper Primera Division med 82 point. Real Madrid har 79 point på andenpladsen, mens FC Barcelona følger lige efter med 78 point.

Der resterer fem spillerunder i Spanien.