Bayern booker pokalsemifinale efter målorgie i comeback

Robert Lewandowski blev sendt på banen og ændrede Bayern Münchens spil, da storklubben sendte Heidenheim ud i den tyske pokalturnering. Foto: Andreas Gebert/Reuters

Bayern München var bagud 1-2 med ti mand, men slog undertippede Heidenheim 5-4 og sikrede pokalsemifinale.

Bayern München var enorm favorit i kvartfinalen i den tyske pokalturneringen onsdag hjemme mod Heidenheim fra 2. Bundesliga.

Det holdt dog hårdt, da opgøret blev en sprælsk affære med ni mål, og en Bayern-sejr på 5-4, der blev sikret med seks minutter igen på et straffespark.

Dermed er Bayern klar til semifinalen, efter at storklubben med ti mand var bagud 1-2, foran 4-2 og balancerede på randen af knockout ved 4-4 kort før tid.

Senere spillede Werder Bremen sig også i semifinalen med en 2-0-sejr ude over Schalke 04.

Bayern kom ellers planmæssigt foran 1-0 efter 12 minutter, da Leon Goretzka umarkeret headede sydtyskerne foran.

Efter et kvarter slagtede Bayerns Niklas Süle så Heidenheims Robert Andrich, og den 23-årige forsvarsspiller fik direkte rødt kort efter videohjælp.

Det rystede åbenbart Bayern så meget, at holdet lukkede gæsterne ind i kampen, og efter en lille halv time headede Robert-Nesta Glatzel et indlæg fra Marc Schnatterer i netmaskerne til 1-1.

Så ville Schnatterer også være med for alvor, og han bankede sikkert Heidenheim foran med sin scoring til 2-1 i det 39. minut, mens Bayerns forsvar var i opløsning efter et kontraløb.

Bayern-træner Niko Kovac reagerede i pausen og sendte Robert Lewandowski og Kingsley Coman på banen i stedet for James Rodríguez og Rafinha.

Netop Lewandowski viste overblik og headede Thomas Müller helt fri efter 52 minutter, og Müller flugtede Bayern på 2-2.

Tre minutter senere var det så Müller, der fik lagt bolden ind i feltet, hvor Lewandowski bragte Bayern foran 3-2.

Serge Gnabry sørgede til 4-2 efter 66. minutter, og så skulle man mene, at opgøret var vendt på hovedet.

Heidenheim nægtede dog at lægge sig ned, og i stedet afsluttede Glatzel fladt nærmest ud af ingenting og reducerede til 3-4 med et kvarter igen.

Gæsterne havde dårligt jublet færdigt, før Mats Hummels begik et klodset straffespark, og minsandten om ikke Glatzel så leverede et hattrick og udlignede til 4-4.

Det brændte derpå gevaldigt på i Bayerns forsvar, og Heidenheim var tæt på et føringsmål, men i stedet begik Marnon-Thomas Busch kort efter det straffespark, som blev afgørende, da han rørte bolden med hånden.

Lewandowski var kold i den ophedede forestilling, og den polske profil svigtede ikke, og han sikrede 5-4-sejren efterfølgende.