Bayern München afværger kollaps og stryger til tops

Bayern München indtager en foreløbig førsteplads foran Bayer Leverkusen. Foto: Michaela Rehle/Ritzau Scanpix
Bayern München har indtaget førstepladsen i Bundesligaen, efter at holdet vandt trods en smidt 2-0-føring.

Bayern München sad på store dele af hjemmekampen mod Heidenheim, men fik sig noget af en forskrækkelse i sin 4-2-sejr.

I første halvleg havde en skarp Harry Kane stået for to mål, men på tre minutter fik Heidenheim i anden halvleg kæmpet sig tilbage på 2-2.

Det rystede dog ikke Bayern-mandskabet, der hurtigt tog føringen igen, da tidligere Dortmund-spiller Raphaël Guerreiro sparkede den ind til 3-2.

Eric Maxim Choupo-Moting skød også Bayern på 4-2 fem minutter før tid, og dermed har de tyske mestre indtaget en foreløbig førsteplads i Bundesligaen.

Bayern München har to point ned til Bayer Leverkusen på andenpladsen, der har en kamp i hånden mod Union Berlin søndag eftermiddag.

Målfarlige Harry Kane har med sine to scoringer i opgøret lavet 17 mål og 5 assister i 11 ligakampe.

Englænderen brugte ikke mere end 14 minutter, før han var på spil i mod Heidenheim. Her modtog han en bold med ryggen til mål, vendte sig 180 grader og afsluttede.

Bolden gik stensikkert i mål, og Bayern fik en tidlig føring i kampen.

Der stod også Bayern på resten af første halvleg, hvor især Leroy Sane misbrugte store chancer.

Efter 43 minutter var Kane igen på spil. Et godt hjørnespark fandt en umarkeret Kane omkring straffesparkspletten, og englænderen fik stanget bolden i netmaskerne med høj fart.

Selv om Bayern München virkede til at have styr på kampen, fik de tyske mestre sig noget af en forskrækkelse i løbet af anden halvleg.

Efter et kontraangreb i det 67. minut reducerede Heidenheim til 1-2, og tre minutter efter kostede en kæmpe fejl af Bayerns Kim Min-Jae, og så stod den 2-2.

Bayern fik dog afværget katastrofen, da Guerreiro og Choupo-Moting gjorde det til henholdsvis 3-2 og 4-2.

Andetsteds lørdag spillede Stuttgart sig op på tredjepladsen, efter at målfarlige Serhou Guirasssy scorede i sin retur efter en skade.

Jess Thorup og hans nyankommede assistent, Jacob Friis, fik et enkelt point, da Hoffenheim uden Robert Skov gæstede Augsburg og spillede 1-1.