Annonce
Sport

Brøndby-boss: Langt ansættelsesforløb var nødvendigt

Fodbolddirektør Carsten V. Jensen og cheftræner Jesper Sørensen har arbejdet sammen i Brøndby tidligere. Nu skal de igen være kolleger i vestegnsklubben. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Brøndbys nye ejere var med til at pege på Jesper Sørensen som klubbens nye træner, siger fodbolddirektør.

Det kunne ligne den nemme løsning, da Brøndby mandag hyrede klubbens tidligere assistenttræner Jesper Sørensen som ny cheftræner lidt under to måneder efter fyringen af Niels Frederiksen.

Men det var det ifølge klubbens fodbolddirektør, Carsten V. Jensen, ikke.

Den lange rekrutteringsproces skal ses som et tegn på grundighed, selv om den altså i sidste ende udmøntede sig ansættelsen af et velkendt ansigt i klubben.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nej, jeg kunne ikke bare have ringet til ham i november og tilbudt ham jobbet der. Så ville vi ikke have gjort vores job godt. Jeg synes, det var vigtigt, at vi som klub kom hele vejen rundt.

- Vi startede med en større gruppe af kandidater, og det var logisk at Jesper var med der, for vi kender ham rigtig godt, og han er en super stærk og fagligt dygtig træner, siger Carsten V. Jensen.

Jesper Sørensen ser også lyst på, at han er blevet valgt efter en længere ansættelsesproces frem for at have fået tilbudt jobbet kort efter Niels Frederiksens fyring i november.

Også selv om Sørensen i den mellemliggende periode nåede at forlænge sin kontrakt som Danmarks U21-landstræner.

- Jeg er kun glad for den proces, der har været. Det gør mit ståsted og min platform bedre, end hvis "CV" bare havde ringet dagen efter (Frederiksens fyring, red.) og tilbudt mig jobbet. Det ville ikke have været særlig godt funderet, siger Jesper Sørensen.

Brøndbys nye ejer, Global Football Holdings (GFH), bragte også navne på bordet, som var med på bruttolisten over potentielle trænere.

Den liste indeholdt først 20 navne. Siden blev den reduceret til ti og seks, før en "finalerunde" med fire trænerkandidater.

Ansættelsesudvalget med Carsten V. Jensen, bestyrelsesformand Jan Bech Andersen og GFH-repræsentanterne Scott McLachlan, Scott Krase og Chris Anderson var til sidst helt enige om at tilbyde Jesper Sørensen jobbet.

Derfor har ingen fået tilbudt jobbet og sagt nej til det, fastslår fodbolddirektøren.

- Jesper kom ud som klar nummer et efter den proces, tilføjer han.

Tidligere i karrieren har Jesper Sørensen været cheftræner i Silkeborg og Fredericia med begrænset succes, og sidste år var han U21-landstræner, da Danmark for første gang i ti år kiksede i kvalifikationen til et U21-EM.

Carsten V. Jensen er sikker på, at Jesper Sørensen vil være i stand til at få bedre resultater i Brøndby, hvis målsætning fra sommer hedder, at man skal være fast mesterskabskandidat og deltager i et europæisk gruppespil.

- Jeg vil starte med at sige med respekt, at Fredericia og Silkeborg på det tidspunkt ikke var klubber, man kunne sammenligne med Brøndby. Og Jesper gjorde et fint arbejde begge steder, så der ligger selvfølgelig nogle ting gemt bag statistikkerne.

- Vi har set Jesper på tætteste hold, og vi har en tiltro til, at han kan løfte den opgave, han står foran her. Det siger sig selv, siger fodbolddirektøren.

Der var også udenlandske kandidater i spil til jobbet frem til det sidste, for det var aldrig et ufravigeligt krav, at klubbens nye træner skulle have kendskab til Brøndby eller dansk fodbold, siger Carsten V. Jensen.

Han har forståelse for, at nogle Brøndby-fans havde drømt om at tiltrække et stort udenlandsk trænernavn og nu er skuffede over at have fået en af klubbens tidligere assistenttrænere i stedet. Men det er det rigtige valg, gentager han.

- Jeg kan godt forstå, hvis folk er skuffede, men jeg vil ikke kalde det her valg for uambitiøst. Man kan tale om store navne, hvor de kommer fra og så videre, og det kunne sagtens have været et stort navn, vi havde landet her, men det har det aldrig handlet om for os.

- Det har handlet om at finde den rigtige træner for, hvor vi er nu, og hvordan vores kompetencer er i truppen. Man skal have hele pakken med, og man skal kunne se det her som sit store job.

- Man skal ikke komme her og sige, at det her er ingenting i forhold til der, hvor man kom fra, siger Carsten V. Jensen.

/ritzau/

  • Jesper Sørensen præsenteres som ny cheftræner i Brøndby IF
    Fodbolddirektør Carsten V. Jensen og cheftræner Jesper Sørensen har arbejdet sammen i Brøndby tidligere. Nu skal de igen være kolleger i vestegnsklubben. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Annonce
Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Annonce
Annonce
Lolland

Overrasket over fremmøde efter stort forarbejde: Kun én mødte op

Nykøbing

Stort rykind: Nu er Nykøbing fyldt med børn

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Politik

SF kan blive kongemager eller ligegyldig efter EU-valg

Guldborgsund

Indenfor få uger går det i gang: Stort projekt lige i bymidten

Sport

Manden bag miraklet: - Jeg kniber mig i armen

Sport

- Hold da op! Det er den største sensation i nyere tid

Sport

Uforstående Nolsøe: Alle havde jo dømt os ude på forhånd

Udland

Premierminister udsat for attentat: Stadig i alvorlig tilstand

Musik

Nægter at have truet: Udsmidt deltager afviser alt

Knuthenborg

I overskud i København: Nu får Knuthenborg glæde af dem

Sport

Keeper reddede Nykøbing FC kort før tid

Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Boksning

18-årige Cecilie overbeviste

Lokal nyt

Advarer før pinsen: Tænk jer om

Annonce
Annonce
Lolland

- Kommunen skubber ansvaret væk, og lægger det over på de frivillige

Guldborgsund

Kendt bageri skifter navn: Det skal det hedde

Indland

Jagtulykke koster 53-årig mand livet

Lokal nyt

Efter lønfusk for millioner: Bemærkelsesværdig ændring møder kritik

Guldborgsund

Undrer sig over helt nye detaljer i brev

Sport

Sendte pædagogerne op i det røde felt: Nu har han fået 3-årig kontrakt

Lolland

Lokale museer er lettede over ny reform: Mister ikke tilskud