Brøndby kravler op i top-6 efter sejr over Silkeborg

Brøndby vandt knebent med 2-1 hjemme over Silkeborg i søndagens sene kamp i Superligaen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Brøndby tog et skridt tættere på mesterskabsspillet, da holdet slog Silkeborg i søndagens superligakamp.

Brøndby hentede tre vigtige point i Superligaen, da de blå-gule på eget græs vandt med 2-1 over Silkeborg søndag aften.

Hjemmeholdet trak det længste strå, da mandskabet var bedst til at sætte tempo i sit offensive spil, der flere gange voldte gæsterne store problemer.

Silkeborg leverede også godt spil, men midtjyderne havde svært ved at spille chancerne store nok.

Det var også Brøndbys fortjeneste, idet Jesper Sørensens tropper fightede godt i defensiven.

Offensivprofilerne Nicolai Vallys og Ohi Omoijuanfo stod for Brøndbys scoringer, hvilket også er et udtryk for, at den individuelle kvalitet blev en afgørende faktor i kampen.

Resultatet betyder, at Brøndby kravler op på fjerdepladsen i tabellen, hvor holdet har 30 point efter 21 kampe. Silkeborg, der med en sejr kunne have sikret sin billet til mesterskabspillet, befinder sig på syvendepladsen med 28 point.

Hverken Brøndby eller Silkeborg er endnu sikre på, om resten af forårssæsonen står på mesterskabs- eller nedrykningsspil forud for grundspillet sidste spillerunde.

Første halvleg bølgede frem og tilbage med optræk til chancer i begge ender.

Brøndbys svenske offensivspiller Simon Hedlund havde blandt andet et skud på stolpen efter 17 minutters spil.

Hjemmeholdet virkede farligst, og det viste sig også at være tilfældet, for i det 31. minut sparkede offensivprofilen Nicolai Vallys Brøndby i front på en ripost fra sin egen afslutning.

Frem til pausen pressede Silkeborg på for en udligning, men Brøndby holdt stand.

Anden halvleg var otte minutter gammel, da Simon Hedlund var tæt på at udbygge Brøndbys føring med et lob.

Silkeborg kæmpede sig gradvist ind i kampen, og arbejdsraseriet gav pote efter 66 minutters spil, hvor højrebacken Oliver Sonne udlignede til 1-1 på et flot oplæg fra offensivspilleren Sebastian Jørgensen.

Efter udligningen tog Brøndby styringen i kampen, og i det 79. minut lykkedes det for holdet at tage føringen på ny, da angriberen Ohi Omoijuanfo headede bolden i mål.

Silkeborg pressede mod slutningen på for en udligning, men Brøndby holdt stand og hev sejren i hus.