Brøndby smider føring og førsteplads mod Horsens i drama

Brøndby-spillerne fejrer her scoringen til 2-0 mod AC Horsens, men hjemmeholdet kom tilbage og udlignede, så guldet ligger til FC Midtjylland før sidste runde i Alka Superligaen. Foto: Scanpix/Claus Fisker

Brøndby smed førstepladsen i Superligaen på gulvet, da 2-0 i slutminutterne blev til 2-2 mod AC Horsens.

Fodboldklubben Brøndby smed fredag aften en ellers sikker sejr og muligvis det danske mesterskab på gulvet.

Det skete, da holdet indkasserede to mål i de sidste fem minutter af udekampen mod AC Horsens, som endte 2-2.

Det uafgjorte resultat betyder, at Brøndby ikke længere selv kan afgøre, om holdet bliver danske mestre.

Brøndby er afhængige af, at FC Midtjylland sætter point til i sidste runde mandag.

Indskiftede Kjartan Finnbogason scorede Horsens' to mål i sin sidste hjemmekamp for Horsens.

AC Horsens kunne have været foran med både et og to mål efter et kvarters spil, men Brøndby-målmand Frederik Rønnow diskede op med to fantastiske redninger, som afholdt Horsens fra at bringe sig i front.

Spillet bølgede frem og tilbage, og fem minutter før pausefløjtet bragte forsvarsspilleren Benedikt Röcker Brøndby foran med 1-0 efter et flot langskudsmål.

Minuttet efter udnyttede angriberen Kamil Wilczek en fejl i Horsens-forsvaret og scorede til pausestillingen 2-0.

Hvor første halvleg blev spillet i et højt tempo, så faldt det en smule på banen i anden halvleg. Det var dog stik modsat uden for banen, hvor Brøndbys fans fortsatte deres fænomenale opbakning.

Et minut før tid kom der spænding i opgøret igen, da Horsens-angriber Kjartan Finnbogason scorede direkte på frispark til 1-2.

Dybt inde i dommerens overtid gjorde Finnbogason ondt værre for Brøndby, da han udlignede til 2-2 og sendte mesterskabet snublende nært FC Midtjylland.

Kampen fik et trist efterspil, da nogle skuffede Brøndby-tilhængere invaderede banen og forsøgte at komme i nærkontakt med nogle af klubbens spillere.

En kvinde blev ifølge Ekstra Bladet overfaldet, muligvis med en hjernerystelse til følge.

FC Midtjylland har med 82 point overtaget førstepladsen i Superligaen, mens Brøndby er nummer to med 80 point.

Mandag spiller FC Midtjylland hjemme mod AC Horsens og kan sikre guldet med en sejr.