BSH og Aalborg sejrer og mødes i finalen i håndboldligaen

Der var stor indlevelse i både spillet og dommernes afgørelser i semifinalen mellem Bjerringbro-Silkeborg og TTH Holstebro. Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Bjerringbro-Silkeborg vandt med 30-25 over TTH Holstebro og møder i finalen Aalborg, der slog GOG med 33-30.

Bjerringbro-Silkeborg og Aalborg Håndbold står over for hinanden i finalen i herrernes håndboldliga.

Det står klart, efter at Peter Bredsdorff Larsens tropper på hjemmebanen i Silkeborg lykkedes med at besejre TTH Holstebro med 30-25, mens Aalborg slog GOG med 33-30.

Nordjyderne har vundet mesterskabet de seneste to år - sidste år dog på skrivebordet, efter at sæsonen blev afbrudt på grund af coronapandemien.

Det er første gang siden 2018, at BSH er i finalen, der dengang bød på et nederlag til Skjern Håndbold.

BHS vandt senest det danske mesterskab i 2016, da holdet gik under navnet BSV.

Første opgør mellem BSH og TTH endte helt lige i Holstebro, og derfor kunne vinderen i torsdagens kamp booke billetten til finalen.

Nummer to på topscorerlisten i sæsonen, TTH's Kay Smits, satte gang i løjerne, da han gjorde det til 1-0 på straffekast.

Derfra fulgtes de to hold ad, men storspil i BSH-målet fra Johan Sjöstrand betød, at hjemmeholdet trak lidt fra på måltavlen.

Størst var forspringet ved 8-4 og 9-5, men ukoncentreret syv-mod-seks-spil fra BSH gav TTH flere mål på kontra, og to sekunder før pause bragte Odinn Rikhardsson gæsterne i front med 13-12.

BSH kom bedst ud fra omklædningsrummet og fik med tre hurtige mål bragt sig tilbage i front. Men TTH var svære at ryste af.

Det lykkedes dog i anden halvdel af halvlegen, hvor det lignede, at gæsterne løb tør for kræfter, mens Sjöstrand fortsatte det fine spil i målet, og landsholdsspiller Nikolaj Øris hamrede et par fornemme skud i kassen.

Med halvandet minut igen gjorde Sebastian Skube med glædestårer i øjnene det til 30-24, inden Aaron Mensing fik pyntet på resultatet til sidst.

I Aalborg skulle GOG vinde for at tvinge semifinaleserien ud i en tredje og afgørende kamp.

Fynboerne kom også bedst fra start og var foran med fire mål, inden rutinerede Aalborg-kræfter satte tempo på og sørgede for, at en målrig første halvleg sluttede 16-16.

Anden halvleg var helt lige og fulgte et stabilt mønster. Aalborg kom foran med et mål, GOG indhentede hurtigt føringen.

Først med få minutter tilbage af kampen diskede Mikael Aggefors i Aalborg-målet op med et par store redninger, og så kunne Mark Strandgaard til sidst sende bolden ind til slutresultatet 33-30.