Citys fejlfri sæsonstart overlever en halvleg i undertal

Der var kun spillet 27 sekunder af anden halvleg, da Rodri så rødt og måtte forlade banen. Foto: Ed Sykes/Ritzau Scanpix
Trods en udvisning af Rodri efter 27 sekunder af anden halvleg vandt Manchester City sikkert.

Manchester City er fortsat uden pointtab i Premier League, og selv ikke en udvisning af nøglespilleren Rodri bragte kludder i det velsmurte maskineri hjemme mod Nottingham Forest.

2-0 blev det til mestrene, der allerede efter et kvarter havde garderet sig med to hurtige scoringer.

Begge fuldtræffere var resultatet af veltimet, næsten skabelonagtigt, opspil som først Phil Foden og siden Erling Haaland afsluttede til den forventede føring.

Manchester City var totalt dominerende før pausen, men blev udsat for en uventet forhindring umiddelbart efter sidebyttet.

Blot 27 sekunder efter at bolden blev sat i spil på ny, forløb Rodri sig efter en nærkamp med gæsternes Morgan Gibbs-White.

Den spanske midtbanemand blev tilsyneladende irriteret på den pågående modstander. Først skubbede han Gibbs-White i brystet og greb ham siden to gange i halsregionen, hvilket fik Forest-spilleren til at kaste sig teatralsk til jorden.

Dommer Anthony Taylor trak det røde kort, og Rodri kan - skuespilleriet til trods - kun klandre sig selv for sin unødvendige reaktion, der nu koster ham en karantæne.

Der skal dog mere til at ryste Pep Guardiolas strømlinede mandskab, der i undertal ganske vist afgav lidt af initiativet, men aldrig rigtig kom under pres af gæsterne.

Manchester City er noteret for seks sejre efter lige så mange kampe.

I den anden ende af tabellen kom oprykkeren Luton på pointtavlen for første gang. Med danske Mads Juel Andersen på bænken i hele kampen blev det 1-1 på hjemmebane mod Wolverhampton.

Kriseramte Everton tog sæsonens første sejr ved at slå Brentford 3-1 på udebane. Mathias Jensen udlignede til 1-1 for Brentford i første halvleg, men det rakte altså ikke til point for Thomas Franks mandskab.