Annonce
Sport

Clara Tausons vej til toppen foregår i velkendt skygge

Clara Tauson ses her under sidste års US Open, hvor hun røg ud i første runde. Hun skal oppe sig for at blive grand slam-aktuel igen. Foto: Mike Stobe/Ritzau Scanpix

Skadesplagede Clara Tauson er sunket på verdensranglisten. For at komme tilbage i WTA-regi samler hun selv bolde og spiller med sløje dommere i små turneringer.

Kontrasterne ses tydeligst på omgivelserne.

Når Danmarks bedste kvindelige tennisspiller, Clara Tauson, aktuelt deltager i turneringer, er det uden eller med kun få tilskuere, ingen bolddrenge assisterer til at få flow i spillet, og tv-signalet er ofte reduceret til en et-kameraproduktion, der kan streames hos et spilleselskab.

Der er langt fra de rå rammer i ITF-turneringer til de glamourøse forhold, der møder den eksponerede verdenstop på WTA Touren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er ikke desto mindre de vilkår, som den 20-årige dansker må affinde sig med i øjeblikket. Efter et skadesplaget år er hun dumpet ned som nummer 132 i verden og skal selv sørge for at kæmpe sig op på tennissportens første klasse igen gennem gode resultater i de ikke specielt lukrative turneringer.

Tauson finder optimisme i, at hun som teenager tog samme vej.

- Jeg har været igennem det før, så det er ikke noget nyt for mig. Jeg har været hele vejen rundt på ITF-niveau. Det er bare noget, man må igennem igen, når man har været skadet.

- Selvfølgelig er det federe at spille de store turneringer, men jeg har ligesom prøvet det hele, kan man sige. Så det er bare at starte forfra, hvilket jeg nu er godt i gang med, siger Clara Tauson.

Selv om hun tidligere var udråbt som et af sportens største talenter - og i Danmark som en værdig efterfølger for Caroline Wozniacki - er hun på ingen måde for fin til at spille i skyggen af verdenseliten. Forhåbentlig er det kun for en kort periode.

- Dommerne laver en masse fejl, men det gør de også på WTA-niveau. Der er ingen boldbørn, men jeg kan også godt selv hente mine bolde. Det er bare noget, jeg må igennem.

- Det er de samme linjer og den samme størrelse bane. Så hvis jeg vil spille på en kæmpestor arena igen, må jeg bare kæmpe mig frem til det, siger Clara Tauson.

Spoler man tiden tilbage til begyndelsen af 2022, var der ingen indikationer på, at hun skulle spille andenrangsturneringer i Mursko Sobota, Trnava, og Linz.

Tausons karrierepil pegede kun op. Tennishåbet fra den nordlige del af hovedstadsområdet var oppe som nummer 33 i verden, og det så ud til at være et spørgsmål om tid, før hun ville klatre længere op. Men så begyndte skaderne at drille hende.

Fra slutningen af januar sidste år og et halvt år frem spillede hun kun ti kampe. Skader og skavanker fører stadig jævnligt til afbud.

Trods den fysiske modgang er hun ikke nervøs for, at kroppen på et tidspunkt må sige helt nej til tennis på topniveau. Blandt andet fordi det ikke er de samme småskader, der går igen.

- Jeg føler mig godt tilpas, siger Tauson optimistisk.

- I år har jeg ikke haft de samme problemer, som jeg havde sidste år. Det er et godt tegn, at jeg forhåbentlig er kommet over dem.

- Jeg var uheldig og vrikkede om på min ankel i december, men det kunne jeg ikke gøre så meget ved, og senest har jeg så haft et lille uheld i den anden fod.

Onsdag spiller Tauson første runde i en ITF-turnering i udkanten af Lissabon. Hun møder ukraineren Elina Svitolina, der tidligere har været nummer tre i verden.

/ritzau/

  • 2022 US Open - Day 2
    Clara Tauson ses her under sidste års US Open, hvor hun røg ud i første runde. Hun skal oppe sig for at blive grand slam-aktuel igen. Foto: Mike Stobe/Ritzau Scanpix
Annonce
Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Annonce
Annonce
Lolland

Overrasket over fremmøde efter stort forarbejde: Kun én mødte op

Nykøbing

Stort rykind: Nu er Nykøbing fyldt med børn

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Politik

SF kan blive kongemager eller ligegyldig efter EU-valg

Guldborgsund

Indenfor få uger går det i gang: Stort projekt lige i bymidten

Sport

Manden bag miraklet: - Jeg kniber mig i armen

Sport

- Hold da op! Det er den største sensation i nyere tid

Sport

Uforstående Nolsøe: Alle havde jo dømt os ude på forhånd

Udland

Premierminister udsat for attentat: Stadig i alvorlig tilstand

Musik

Nægter at have truet: Udsmidt deltager afviser alt

Knuthenborg

I overskud i København: Nu får Knuthenborg glæde af dem

Sport

Keeper reddede Nykøbing FC kort før tid

Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Boksning

18-årige Cecilie overbeviste

Lokal nyt

Advarer før pinsen: Tænk jer om

Annonce
Annonce
Lolland

- Kommunen skubber ansvaret væk, og lægger det over på de frivillige

Guldborgsund

Kendt bageri skifter navn: Det skal det hedde

Indland

Jagtulykke koster 53-årig mand livet

Lokal nyt

Efter lønfusk for millioner: Bemærkelsesværdig ændring møder kritik

Guldborgsund

Undrer sig over helt nye detaljer i brev

Sport

Sendte pædagogerne op i det røde felt: Nu har han fået 3-årig kontrakt

Lolland

Lokale museer er lettede over ny reform: Mister ikke tilskud