Danmark opper sig efter sløv start og slår Norge i VM-test

Danmarks ishockeyherrer var i størstedelen af kampen bedre end Norge, og det endte også med at give en hårdt tilkæmpet sejr. (Arkivfoto). Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
De danske ishockeyherrer var bagud to gange mod Norge, men endte med en sejr på 3-2 efter to gode perioder.

Danmarks ishockeyherrer tog torsdag aften imod Norge i Odense til den første af to VM-testkampe mod de skandinaviske rivaler.

Selv om danskerne var bagud to gange undervejs, lykkedes det at hive en sejr på 3-2 i land.

Danmark kom fra en flot 2-0-sejr over Finland senest, men trods tilgang af den tidligere NHL-stjerne Mikkel Bødker ramte danskerne ikke et højt nok niveau i første periode.

De 20 første minutter blev skudfattige, og en dansk markeringsfejl efter et kvarter gav Mathias Trettenes et frit skud, som han lagde mellem benene på Frederik Dichow.

Assistenttræner Jens Nielsen berettede i pausen om en opsang til holdet, og den så ud til at virke.

Der var langt mere aggressivitet over spillerne i anden periode. Flere dueller blev vundet, og man havde mere succes med at bide sig fast i Norges zone.

Knap midtvejs førte det til udligning fra Niklas Andersen, og selv om Norge kort efter scorede til 2-1 i powerplay, ødelagde det ikke det spillemæssige momentum for Heinz Ehlers' tropper.

Blot halvandet minut gik der, før Victor Cubars med sit første mål i rød og hvidt sørgede for endnu en udligning.

Også i tredje periode var spillet med pil op fra dansk side. Det blev til flere gode chancer, hvor især profiler som Mikkel Bødker og Nicklas Jensen var nærgående flere gange.

Det blev dog Christoffer Frederiksen, som leverede den første danske føring. Syv minutter før tid stod han klar til en ripost tæt under mål og klappede føringen ind.

Danmark var klart bedst i sidste periode og var tættere på at øge føringen, end Norge var på at udligne.

Danmark rykker hjemmebanen til Frederikshavn lørdag til den anden kamp mod Norge, mens man også når at teste VM-formen mod Letland i maj.

9. maj kommer Slovenien på besøg til sidste VM-test, inden det danske hold åbner VM 13. maj i finske Tampere med gruppekampen mod Ungarn.