Danmark tryner Spanien og er i EM-finalen

Miraklet fortsætter. De danske håndboldherrer er i finalen ved EM i Serbien efter en sejr på 25-24 over Spanien.

Mikkel Hansen satte efter en meget svingende præstation de to sidste danske scoringer ind. Klassen fornægter sig ikke, når det er allermest vigtigt.

Danmark havde i lange perioder af kampen store problemer med at score mod et meget offensivt spansk forsvar.

Landstræner Ulrik Wilbek forsøgte sig med forskellige formationer i angrebet, men fælles for dem alle var, at de var præget af rådvildhed og manglende idéer.

Mikkel Hansen havde det især svært i angrebsspillet, og AG København-stjernen brændte sine fem første chancer, inden han fik fat i de afgørende minutter.

På sit sjette forsøg fik Mikkel Hansen bolden ind over stregen. Det var vel at mærke på et direkte frikast, efter de første 30 minutter var løbet ud. Og så kunne Danmark gå til pause med en smal føring på 12-10.

Spanierne fortsatte deres aggressive stil i forsvaret, hvor der konstant blev gået til de danske spillere med to hænder i brystkassen eller riv i trøjen. Hele tiden lige på grænsen til det tilladte.

Den spanske spillestil tiltalte heller ikke Kasper Søndergaard og Bo Spellerberg, som tidligt i kampen var skiftet ud med Thomas Mogensen og Rasmus Lauge.

Det hjalp, for Mogensen og især Lauge valgte at spille sin bedste kamp hidtil i EM-turneringen. En fornøjelse at se talentet udfolde sig i så vigtig en kamp.

Lauge scorede tre danske mål i træk i begyndelsen af anden halvleg, og det var med til at holde afstand til spanierne, som kom bagud 12-17.

Men Spanien kom tilbage, og selvsamme Lauge mistede også et par bolde og fik en to minutters udvisning. Spanien kom helt op på 19-19, og det begyndte at ligne et dansk kollaps.

Men det var 20-årige Lauge, det skulle komme fra, når andre ikke kunne. Han blev fortjent kåret til Danmarks bedste spiller.

Også brødrende René og Henrik Toft Hansen bidrog flot til den danske sejr med i alt seks scoringer fra stregen.

Stemningen i Beogradska Arena var usædvanligt stemningsforladt, hvis man sammenligner med kampene i mellemrunden, hvor Balkan-landene sørgede for massiv støtte på lægterne.

De få hundrede danske tilskuere forsøgte at piske en stemning op, men blev overgået af et spansk hornorkester, der pludselig ankom midt i kampen. Båthornene blev dog hurtigt noget afdæmpede i takt med de danske føringer.

Danmark spiller finalen på søndag i samme arena.