Annonce
Håndbold

Det nye kuld sejrede: NFH klar til kvartfinale

Norske Caroline Aar (i gul trøje) og de øvrige NFH-spillere kunne række armene i vejret efter sejr i Ringkøbing. Arkivfoto: Hans Kurt Frederiksen
Håndboldkvinderne fra NFH er klar til kvartfinalerne i pokalturneringen Santander Cup efter en sikker sejr over Ringkøbing Håndbold.

NFH's håndboldligakvinder er med i bowlen, når der trækkes lod til kvartfinalerne i landspokalturneringen Santander Cup. Fredag aften besejrede Nykøbing-holdet ligarivalerne Ringkøbing Håndbold med 25-31 i ottendedelsfinalen, der blev spillet på vestjydernes hjemmebane.

Man skulle dog næsten tre kvarter hen i kampen, før matchen reelt blev afgjort. Her scorede NFH fire gange i træk og gik fra 18-18 til 18-22. Det forspring formåede hjemmeholdet ikke at indhente igen.

Mange nye spillere

NFH har skiftet det meste af truppen ud op til denne sæson, og derfor var der naturligt nok også mange nye ansigter på banen hos falstringerne.

Den norske målvogter Catharina Fiskerstrand Broch stod hele kampen, og på højre back var en anden nordmand - den tidligere Viborg-profil Moa Högdahl - involveret i meget af NFH's offensive spil enten som afslutter eller med assister til holdkammeraterne.

Inde på stregen startede NFH opgøret med en tredje nordmand, Caroline Aar. Ude på venstre fløj havde det unge danske talent Matilde Vestergaard, der er kommet til NFH fra Horsens, fået chancen, mens japanske Ayaka Ikehara fik comeback i NFH-trøjen på højre fløj.

Det var tydeligt især i starten af kampen, at det stadig er først på sæsonen, og at der er mange nye spillere, der skal spilles sammen. Begge hold lavede en del tekniske fejl, men det blev bedre senere i matchen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jævnbyrdig begyndelse

Kampen begyndte meget lige, og de to hold fulgtes ad til stillingen 3-3, inden det lykkedes Ringkøbing at slå et lille hul og bringe sig foran med 5-3.

Hjemmeholdet fastholdt tomåls-føringen, til der var spillet godt 20 minutter, hvor NFH kom tilbage i førersædet, da Caroline Aar scorede på en kontrachance til 10-11.

Mod halvlegens slutning brændte NFH et par gange, og det udnyttede Ringkøbing til at bringe sig foran med 14-12. Men på to mål af Ayaka Ikehara i halvlegens sidste minut lykkedes det alligevel NFH at udligne til pausestillingen 14-14.

Jævnbyrdigheden fortsatte efter pausen, men efter 43 minutter lykkedes det NFH at bringe sig foran med to mål for første gang i kamppen, da den nye højrefløj Rosa Skovlund Schmidt scorede på et kontraangreb til 18-20. Bagefter scorede Moa Högdahl to gange i træk til 18-22, og så havde NFH slået det afgørende hul.

Til sidst fik NFH udbygget forspringet lidt mere, så det endte med at blive en ganske sikker sejr, selvom det stod helt lige med 17 minutter igen.

Topscorere for NFH blev Moa Högdahl med seks mål og Tyra Axnér med fem scoringer. I målet blev målvogter Catharina Fiskerstrand Broch noteret for 16 redninger og en redningsprocent på 39 for øjnene af flere medrejsende NFH-tilhængere.

Læs mere om kampen i Folketidende mandag.

  • Norske Caroline Aar (i gul trøje) og de øvrige NFH-spillere kunne række armene i vejret efter sejr i Ringkøbing. Arkivfoto: Hans Kurt Frederiksen
Annonce
Sport

Sådan starter de lokale talenter ved cykelløb i Nakskov og Nysted

Sport

Cykelfest i weekenden - Stor DM-generalprøve i Nakskov og Nysted

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Halv milliard på vej: Lokale boligejere foran økonomisk indsprøjtning

Guldborgsund

Stolt revydirektør: - Jeg tænker, at den er hjemme

Sport

Emma fra Lolland ror sig direkte i finalen ved EM

Samfund

Alarmselskaber opkrævede ulovlige gebyrer

Guldborgsund

Kæmpe kendis-træf før stor premiereaften

Politik

Bøllebank til de andre borgmestre! Sikrede sig Folkemøde-hattrick

Guldborgsund

René Christensen i cykel-uheld på Folkemødet

Sport

Sådan starter de lokale talenter ved cykelløb i Nakskov og Nysted

Sport

Cykelfest i weekenden - Stor DM-generalprøve i Nakskov og Nysted

112

Bedste ven til 33-årig tiltalt kendte 13-årig pige, der blev bortført

Guldborgsund

Igen, igen, igen: Indsætter togbusser

Guldborgsund

Ændrer i sidste øjeblik: "Jeg har fået en god ide"

Nykøbing

Hund fik antændt komfur: Brand i lejlighed i Nykøbing

112

Kvinde fra Rødby knaldet på massageklinik

Indland

Hidtil usete gps-forstyrrelser blev registreret på Bornholm i maj

Annonce
Annonce
Lolland

En streg i regningen: Lang næse til Langø

112

Kraftig røg fra hus: Dyr reddet levende ud

Lolland-Falster

"Jeg bliver gal over at se, hvor få penge der afsættes"

Sport

Styrker målmandsteam med ung keeper fra GOG

Nordfalster

"Fællesskabsmakker" blev gennempryglet i fængslet

Lokal nyt

Sænker lokale elpriser igen: Så meget er de faldet siden energikrisen

112

Udsat for vold i tog af kvinde fra Falster