En god opvarmning til Final-4

NFH viste ingen nåde i pokalkampen mod TMS Ringsted

Der var selvfølgelig den klasseforskel, som der skal være, når et DM-slutspilhold fra Håndboldligaen møder et midterhold fra den næstbedste række.

Måske var klasseforskellen endda en kende mere udtalt end forventet. TMS Ringsted havde - trods slutrangeringen som nummer seks - længe været kandidat til en Top-3 placering.

Speederen i bund

Men for NFH talte opgøret som en slags generalprøve på den forestående Final-4 weekend om knap en halv snes dage, og derfor blev der ikke sparet specielt meget på profilerne, der i lange perioder trykkede speederen i bund.

Derfor blev sejren så stor og komfortabel, som cifrene antyder, og spillemæssigt var 41-22 et meget præcist billede af kampen, som NFH dominerede fra start til slut.

Nolsøes 13'er

NFH's snart forhenværende venstre fløj Lærke Nolsøe Pedersen blev den helt store målsluger med 13 mål på 15 forsøg, hvor hun dygtigt udnyttede de mange kontrachancer, som falstringerne vadede i, når sjællænderne fejlede i offensiven.

Over halvdelen af Nolsøe scoringer faldt i lyntempo på kontra eller i anden bølge, inden TMS Ringsted.forsvaret var kommet på plads.

Værterne måtte tage en time out, inden der var spillet 10 minutter for at bremse hvirvelvinden, idet NFH allerede på dette tidspunkt førte 9-2.

Hjemmeholdet fik en smule luft midt i halvlegen og reduceret til 7-12, men NFH viste ingen nåde og trak fra igen til en nimåls-føring ved halvtid - 20-11.

Alt spænding var selvfølgelig for længst forduftet, men NFH fortsatte i et opskruet tempo efter pausen og kværnede løs til en kæmpeføring på 33-16 efter 45 minutter.

I det sidste kvarter tog NFH-forsvaret sig en slapper, så værterne kun tabte denne periode med to mål. Unge Jo Lund Nielsen fik spilletid i slutfasen og kvitterede for tilliden med tre mål på fire forsøg.

Rusten svensker

Johanna Westberg spillede sin første kamp efter den lange corona-pause, og hun virkede måske ikke så overraskende indledningdvis lidt rusten uden mål i første halvleg, men svenskeren viste mere format i de sidste 30 minutter med fem scoringer.

Også Dione Housheer havde brug for kamptræning efter en længere pause gennem vinteren. Også her mangler der lidt på finmotorikken, men der spores fremskridt, omend det er svært at bedømme det reelle niveau mod et hold fra en nedre hylde.

Målvogter Cecilie Greve fik comeback og afløste Louise Egestorp til anden halvleg, hvor den nybagte mor markerede sig med en række fine redninger, herunder et straffekast, selv om forsvaret ikke var toptunet som i de første 45 minutter.

"Mulle" med ispose

Playmaker Kristina "Mulle" Kristiansen fik kun det første kvarter på banen, hvorefter hun udgik og fik en ispose svøbt om benet, men ifølge træner Jakob Larsen er det ikke noget alvorligt men blot en lille forstrækning.

NFH-chefen kunne være godt tilfreds med generalprøven.

- Kampen forløb præcis, som jeg havde håbet, hvor vi var i kontrol fra først til sidst, sagde Jakob Larsen.

- Det var vigtigt at få testet de spillere, som ikke har været så aktive på det seneste af forskellige årsager, og selv om de endnu mangler noget i topformen, går det den rigtige vej, sagde Jakob Larsen.

- Nu ser vi frem til de sidste træningssessioner, inden vi fredag i næste uge drager til Odense til Final-4 kampene, lød fra NFH-træneren.