Esbjergs mestre tromler videre med endnu en sejr

Jesper Jensens tropper fra Team Esbjerg vandt opgøret mod Aalborg med 29-20, og dermed topper mestrene HTH Ligaen med ti point foran København Håndbold. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

I ly af pokaldrama var Esbjerg på banen igen, og de danske mestre vandt igen stort mod EH Aalborg.

Team Esbjerg skulle hurtigt omstille sig fra pokalballade og protest torsdag til et ligamøde lørdag ude mod EH Aalborg.

Det gik relativt smertefrit for mesterholdet, som sikrede sæsonens femte sejr i træk ud af lige så mange kampe.

Esbjerg vandt opgøret 29-20, og dermed topper mestrene HTH Ligaen med ti point foran København Håndbold.

Pausestillingen lød blot på 9-8 til gæsterne, som dog satte turbo på i anden halvleg og fuldstændig løb fra hjemmeholdet.

Det var anden ligakamp i træk, at Esbjerg scorede 29 gange, efter at Aarhus United for en uge siden blev slået 29-22.

Derefter spillede Jesper Jensens tropper pokalkvartfinale torsdag aften, og her tabte vestjyderne 25-26 mod Herning-Ikast.

Opgøret endte i et dramatisk timeout-koks, hvor Esbjerg-træneren trykkede på timeout-knappen flere gange i en hektisk slutfase.

Ifølge reglerne må trænerne blot tage en enkelt timeout inden for de sidste fem minutter af kampene. Derfor vurderede dommerne, at Herning-Ikast skulle tildeles et straffekast, hvilket blev afgørende.

Team Esbjerg nedlagde protest og uddybede fredag i en redegørelse til Dansk Håndbold Forbunds disciplinærinstans.

- Vores retfærdighedssans er krænket meget, efter vi tog to rettidige timeouter inden for de sidste 35 sekunder og ikke fik nogen af dem. Den første på grund af en fejl i softwaren i et computersystem og den anden, fordi dommerne efter vores opfattelse ikke læste reglerne rigtigt, lød det fredag fra Jesper Jensen.

Senere lørdag tog Herning-Ikast til Odense og besejrede Odense Håndbold 26-24 efter 13-13 ved pausen.

Dermed har midtjyderne otte point efter fem kampe, da det i tredje ligakamp blev til nederlag mod Silkeborg-Voel.

Jan Pytlicks tropper har seks point efter nederlag mod både Herning-Ikast og Team Esbjerg i sæsonindledningen.