FCK mister terræn mod AGF

Med 0-0 mod AGF mistede guldfavoritterne fra FC København vigtige point i kampen for at genvinde det danske fodboldmesterskab.

FC København skuffede mod AGF, da de to hold søndag spillede 0-0 i en chancefattig og kedelig kamp på NRGi Park i Århus.

Dermed mistede de københavnske favoritter to vigtige point i SAS Ligaens tætte topstrid, og OB kan mandag tilbageerobre førstepladsen med en sejr over FC Midtjylland. AGF fik til gengæld forårets første point overhovedet.

Fra kampens start satte de to hold publikums tålmodighed på prøve. I første halvleg var der knap nok en eneste chance at glæde sig over, og de 9.893 tilskuere var sådan set tættere på at opleve et selvmål end et reelt mål. Midt i første halvleg blokerede AGF's Dan Thomassen et indlæg, og bolden sneg sig kun akkurat uden om stolpen.

Det var en vigtig kamp for begge hold. FCK skulle rejse sig efter onsdagens skuffende 0-2-nederlag til FC Nordsjælland i Parken. AGF skulle bare have point - noget Århus-klubben slet ikke havde prøvet i forårets første fire SAS Liga-runder.

Måske netop på grund af kampens vigtighed fokuserede begge hold mest på defensiven og på at holde hinanden nede. Den opgave løste mandskaberne så godt, at der skulle enkeltmandspræstationer til for at nå frem til chancer.

Men kreative kræfter som Jesper Grønkjær og Cesar Santin fra FCK samt David Devdariani og Stephan Petersen fra AGF forholdt sig mildt sagt anonyme.

Grønkjær havde et enkelt ufarligt skud på mål, mens Devdariani flere gange driblede rundt om sig selv igen og igen, indtil han mistede bolden. Faktisk brillerede de normalt så chanceskabende spillere primært med at drible bolden ud over sidelinjen eller smide bolden væk på andre absurde måder.

Især AGF forsøgte sig med lange bolde, men det satte aldrig københavnerne på prøve. I midterforsvaret stod Peter Larsson og Mathias "Zanka" Jørgensen sikkert og headede blot boldene væk igen og igen.

I anden halvleg lykkedes det endelig FCK at kombinere sig frem til er par udmærkede chancer. To gange måtte AGF-målmand Steffen Rasmussen diske op med glimrende redninger for at forhindre københavnerne i at score.

Men som det var kendetegnende for hele kampen, blev det aldrig mere end lige ved og næsten.