FCM vinder kedelig dyst i Brøndby

Søndagens sene superliga-kamp mellem værterne fra Brøndby og FC Midtjylland var en af den slags kampe, der hurtigt ender i glemmebogen.

Dog skal det noteres, at FCM vandt opgøret 2-0 takket være mål fra anfører Kristian Bak Nielsen og Sylvester Igboun.

1-0-målet, der faldt efter lidt over en times spil, var tæt på at være opgørets eneste interessante element.

Kristian Bak Nielsen headede fint et Jakob Poulsen-frispark i mål, mens Brøndby-målmand Michael Tørnes i samme situation knockoutede holdkammeraten Simon Makienok Christoffersen, der måtte skiftes ud.

Forinden leverede holdene en yderst tam dyst. Brøndbys første småfarlige aktion fandt sted midtvejs i første halvleg, men FCM-målmand Jonas Lössl var vågen ved Dennis Rommedahls fine indlæg.

Kort tid derefter havde FCM kampens første skudforsøg i det hele taget - forsøget røg meget sigende forbi mål. Selv en målmandsredning fra et harmløst skud var savnet i første halvleg.

Til tider var det mere spændende at fundere over, hvornår regnen ville stoppe med at hamre ned over Brøndby Stadion, end at kigge på selve spillet.

Regnen stoppede i øvrigt omkring det 26. minut, da publikum var i gang med at pifte af FCM-spillerne, som havde bolden, men intet ville med den.

Offensivt var det for det meste håbløst ringe at opleve de to hold. Der er ellers rigeligt med gode offensive typer på holdene, men mange af dem var desværre anonyme.

Brøndbys Michael Krohn-Dehli og Dennis Rommedahl for eksempel og hos gæsterne fronttrioen med Rilwan Hassen, Jude Nworuh og Sylvester Igboun. Man må kunne kræve en del mere fra disse spillere, end de viste i kampen.

Den store Brøndby-angriber Simon Makienok Christoffersen var som i hele foråret hovedmålet for Brøndbys lange bolde fremad banen, men angriberens ofte vundne hovedstød landede det meste af tiden på FCM-fødder.

Da han røg groggy ud, forsvandt en vigtig spiller i offensiven, og afløseren Nicolaj Agger slog ikke til. Overraskende var det derfor ikke, at Sylvester Igboun nettede til 2-0 med små 10 minutter tilbage af opgøret.

Brøndbys fine pointmæssige start på foråret gav lidt ro på den københavnske vestegn, men på det seneste begynder Brøndby igen at ligne et hold fra den nederste halvdel af Superligaen.

Spillet har ikke været godt, og man må ikke glemme, at to af forårets 1-0-sejre blev sikret via straffesparkmål. Så imponerende er det ikke ligefrem.

FCM kan trods den harmløse indsats i Brøndby trods alt glæde sig over de tre point, som holder klubben godt inde i kampen om de europæiske pladser.