Fenerbahce straffer FCN i Conference League-premiere

FC Nordsjælland var en tand dårligere end Fenerbahce torsdag aften. Foto: Erdem Sahin/Ritzau Scanpix
På en svær udebane led FC Nordsjælland torsdag et 1-3-nederlag til Fenerbahce i Conference League.

FC Nordsjælland tabte med 1-3 til Fenerbahce i torsdagens Conference League-premiere, der blev spillet på Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi i Istanbul.

Det var Farum-klubbens første europæiske gruppekamp i 11 år, men comebacket blev aldrig nogen fest for Johannes Hoff Thorups tropper.

Nordsjællændernes vanlige taktik med at spille bolden ud fra de bageste geledder blev en klar ulempe for holdet i opgøret.

Gæsterne lavede et hav af uprovokerede fejl i opspillet, og det blev flittigt straffet af Fenerbahce, der også viste effektivitet på dødbolde.

FCN blev mere pragmatiske, som kampen skred frem, men ændringen skete for sent i forhold til at få betydning for resultatet.

Midtbanespilleren Miguel Crespo, angriberen Michy Batshuayi og forsvarsspilleren Serdar Aziz stod for Fenerbahces mål, mens højrebacken Oliver Villadsen kom på tavlen for FCN.

Resultatet efterlader FCN på en tredjeplads i gruppe H, mens Fenerbahce indtager andenpladsen, efter at Ludogorets i den anden kamp tævede Trnava 4-0.

Den øredøvende kulisse i Istanbul virkede til at kyse FCN fra første fløjt.

Gæsterne lavede et hav af fejlafleveringer, hvilket gav chancer til Fenerbahce.

Hjemmeholdet tog føringen i det 24. minut, hvor en udækket Miguel Crespo stangede bolden i mål efter et frisparksindlæg.

Seks minutter senere lavede FCN-anføreren Kian Hansen en skidt pasning, som Michy Batshuayi i sidste ende straffede ved at udbygge til 2-0.

Anden halvleg var blot to minutter gammel, da Serdar Aziz headede bolden i mål til 3-0, og så havde FCN for alvor kurs mod et nederlag.

Herefter kom gæsterne dog bedre med, og i det 55. minut kunne holdet juble, idet Oliver Villadsen reducerede til 1-3 med en kølig afslutning fra højre side.

FCN pressede på for at reducere yderligere, og det gav muligheder i den modsatte ende, hvor skarpheden dog udeblev for hjemmeholdet.

Opgøret sluttede således 3-1 til Fenerbahce.

FC Nordsjællands næste Conference League-kamp spilles torsdag den 5. oktober, hvor Ludogorets gæster Right to Dream Park.