FCN afværger pokalfadæse efter straffesparkdrama

Marcus Ingvartsen misbrugte i straffesparkskonkurrencen, men FC Nordsjælland slog alligevel Kolding IF. (Arkivfoto). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
FC Nordsjælland klarede sig videre i pokalturneringen efter straffesparkskonkurrence mod Kolding IF.

FC Nordsjælland var torsdag tæt på at blive sæsonens første superligahold til at forlade pokalturneringen, men det lykkedes efter et drama at avancere fra tredje runde.

Først efter straffesparkskonkurrence vandt FCN mod Kolding IF fra den næstbedste fodboldrække.

Det stod 2-2 efter 120 minutter, hvorefter FCN vandt 3-2 på straffespark.

Marcus Ingvartsen brændte ellers FCN's første forsøg i straffesparkskonkurrence, men siden misbrugte Kolding tre forsøg og måtte se sig slået i den hårfine afgørelse.

FCN havde et par reserver i startopstillingen, men stillede stadig med et fint hold, der burde kunne slå Kolding, men der blev ikke scoret i første halvleg.

Det blev der til gengæld få sekunder efter pausen, da hjemmeholdet kom foran på mål af den 20-årige angriber Asker Beck.

FCN reagerede dog perfekt på scoringen, og allerede et par minutter senere udlignede den svenske angriber Benjamin Nygren.

Begyndelsen på anden halvleg var meget livlig, og dens tredje scoring faldt efter otte minutter.

Denne gang var det angriberen Isak Taannander, der bragte Kolding på 2-1.

Så blev Marcus Ingvartsen sendt i aktion for FCN, men det var dog ikke frontløberen, men den offensivt indstillede back Martin Frese, der 20 minutter før tid udlignede for Farum-holdet.

Der blev ikke scoret mere i den ordinære kamp, og så fortsatte holdene ud i 30 minutters forlænget spilletid, der også forløb uden mål.

Så måtte det hele afgøres i straffesparkskonkurrence, og her tabte Kolding ved at misbruge tre gange.

Også superligaklubben AGF er videre efter en udesejr på 1-0 over Nykøbing FC fra 2. division.

Svenske Felix Beijmo blev matchvinder, da han midtvejs i anden halvleg scorede på en ripost, efter han havde været på banen i tre minutter.

• Superliga: Lyngby BK - FC Nordsjælland