Flyvende FCM fortsætter sejrsstimen i Silkeborg

Franculino var på pletten to gange, da FC Midtjylland slog Silkeborg. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Med sejren over Silkeborg spillede FC Midtjylland sig op på siden af FC København i toppen af Superligaen.

Superligaens mest formstærke mandskab FC Midtjylland hentede mandag sin femte sejr i træk, da det blev en storsejr på 4-1 på udebane mod Silkeborg IF i runde 16.

Efter en svær start på sæsonen har FCM nu spillet sig helt op på siden af FC København i toppen af rækken, da holdet grundet en flot stime nu er á point med de forsvarende mestre.

Efter en halv times spil fik Silkeborg-topscorer Alexander Lind direkte rødt kort efter en voldsom duel med FCM-keeper Martin Fraisl, og det dannede grundlaget for den midtjyske sejr.

FCM har ligesom FCK 33 point i toppen af Superligaen, mens Silkeborg fortsat ligger nummer fire med 27 point.

Silkeborg kom klart bedst ud til opgøret, men alligevel bragte gæsterne sig efter 19 minutter foran, da forsvarsspilleren Sverrir Ingason steg til vejrs og headede et indlæg i mål til en midtjysk føring.

Efter 33 minutter tog kampen en dramatisk drejning, da Alexander Lind kom alt for voldsomt ind i en duel med FCM-målmanden Martin Fraisl og ramte ham i hovedet med knæet, så han besvimede.

Alexander Lind fik direkte rødt kort og Martin Fraisl blev båret fra banen på en båre, hvor østrigeren heldigvis var ved bevidsthed.

I første halvlegs overtid fik Silkeborg udlignet til 1-1, da Stefan Thordarsson stod fri ved bageste stolpe og flot sendte bolden ind bag FCM’s indskiftede målmand, Jonas Lössl.

Glæden varede kort for værterne, for blot fem minutter efter pausen kom FCM tilbage i førersædet, da den indskiftede angriber Franculino stod fri i feltet og sikkert sparkede bolden i mål til 2-1.

Efter 65 minutter øgede gæsterne føringen, da forsvarsklippen Henrik Dalsgaard prikkede bolden ind i netmaskerne, og syv minutter senere headede Franculino bolden ind til 4-1 på Dalsgaards hårde aflevering.

I kampens slutfase kunne FCM uden problemer køre sejren hjem mod et træt Silkeborg-mandskab.

• Superliga: Silkeborg IF-FC Midtjylland